kalbura bastı tatlısı tarifi nasıl yapılır burada

sevde 7

Daimi Üye
Üye
kalbura bastı tatlısı tarifi nasıl yapılır burada
kalbura bastı, kabura bastı tarifi, yapılışı, malzemeleri, ramazn tatlısı burda meleklerim...

kalbura_basti-ae.jpg


iftarlarda ne tatlısı yapsam hazırmı alsam acaba diyen hanımlar alın size kalbura bastı hem kolay hem lezzetli.

MALZEMELER

• 4 çorba kaşığı yoğurt
• 1 su bardağı yağ (margarin ve sıvıyağ karışık)
• 1 çay bardağı şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 3,5 su bardağı un
• 1 limon kabuğu rendesi
.ceviz içi
Şerbeti İçin

• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1 çay kaşığı vanilya


Hazırlanışı

Yoğurdu, şekeri, yağı, rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirin.
2 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin. içine ceviz koyun kapatın.Rendenin iri tarafına bastırıp yağlanmış tepsiye bırakın. Tüm hamur bitince orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin.
3 Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyun. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Vanilyayı da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın.
4 Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün
 
Geri
Üst