M
Misafir
Forum Okuru
Kakule faydaları
kakule kakule faydaları nedir
kakule, kakule nedir, kakulenin faydaları, kakule nasıl kullanılır, kakule bitkisi, kakule yağı, kakule faydaları, kakule ne işe yarar, kakule ne demek, kakule nerede kullanılır, kakule nerelerde kullanılır, kakule nasıl içilir, kakule nerde yetişir, kakule nasıl tüketilir
"Kakule nedir" diye hiç merak ettiniz mi ve nerelerde kullanılır, ne işe yarar diye? Ben az önce kakule hakkında bir araştırma yaptım ve istedimki sonuçları sizlerle paylaşayım öğrendiklerimi sizlerde öğrenin Melek'ler
TANIMI:
KULLANIM AMACI:
Yiyeceklere koku ve tad vermek amacıyla ilave edilir.İştah açmak ve sindirim bozukluklarını gidermek için tıpta da kullanılır.
KAKULE'NİN FAYDALARI KULLANIŞI:
Bu etkileri sağlamak üzere piyasada satılan kakule tohumları
alınır, 1 bardak kaynar suya o anda ezilen 1 tatlı kaşığı
dolusu kakule tohumu konur. 10-15 dakika süreyle
demlendirilerek elde edilen infüzyon, günde üç kez birer bardak
içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden
yararlanılacaksa, bu infüzyon yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.
kakule, kakule nedir, kakulenin faydaları, kakule nasıl kullanılır, kakule bitkisi, kakule yağı, kakule faydaları, kakule ne işe yarar, kakule ne demek, kakule nerede kullanılır, kakule nerelerde kullanılır, kakule nasıl içilir, kakule nerde yetişir, kakule nasıl tüketilir
"Kakule nedir" diye hiç merak ettiniz mi ve nerelerde kullanılır, ne işe yarar diye? Ben az önce kakule hakkında bir araştırma yaptım ve istedimki sonuçları sizlerle paylaşayım öğrendiklerimi sizlerde öğrenin Melek'ler
TANIMI:
Sıcak bölgelerde yetişen,zencefilgillerden bir bitkinin tohumlarıdır.Bu tohumlar mercimekten küçük ve beyazımtraktır.Hoş ve keskin bir kokuya sahiptir.Orta Amerika’da yaygın olarak yetiştirilir.Kokusunu çok çabuk kaybettiğinden tohumlar kullanılmadan hemen önce öğütülmelidir. >Meyvesi 1-2 cm boyunda bir kapsüldür.
İçinde birbiri üzerine oturan siyah, prizmatik tohumları vardır.
Meyveler tamamen olgunlaşmadan toplanır.
İçeriğinde sineol, terpineol ve asetat vardır.
KULLANIM AMACI:
Yiyeceklere koku ve tad vermek amacıyla ilave edilir.İştah açmak ve sindirim bozukluklarını gidermek için tıpta da kullanılır.
KAKULE'NİN FAYDALARI KULLANIŞI:
Kokusu ve tadı çok keskindir. Dizanteriyi tedavi eder.
Bol idrar söktürür.
Mideyi çalıştırır, gaz söktürür.
Mide gazı dolayısı ile meydana gelen kalp rahatsızlığını önler.
Mide bozukluğu sonucu meydana gelen Migreni geçirir.
Akciğerler için antiseptiktir. Bronşite çok fayda verir.
Tükürük akışını hızlandırır.
Bu etkileri sağlamak üzere piyasada satılan kakule tohumları
alınır, 1 bardak kaynar suya o anda ezilen 1 tatlı kaşığı
dolusu kakule tohumu konur. 10-15 dakika süreyle
demlendirilerek elde edilen infüzyon, günde üç kez birer bardak
içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden
yararlanılacaksa, bu infüzyon yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.