*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kakaolu kek
kakolu pastalar yoğurtlu kakaolu kek kalıpta kakaolu kek yoğurtlu tarifi
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
6-7 yemek kaşığı yoğurt(yoğurt yoksa 1 ufak şişe soda)
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı:
yumurtaları,sıvıyağı,şekeri derin bir kaba koyup şeker eriyene kadar çırpın.Daha sonra yoğurdu yada sodayı ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin,bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave edip çok koyu olmayan kaşıktan akabilecek kadar akışkan ama cıvık olmayan bir hamur elde ettiğinizde vanilya ve kabartma tozunuda ilave edin,kek hamurunu yağladığınız kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Not: Eğer keklerinizin kalıba yapıştığından ve istediğiniz gibi muntazam çıkmamasından şikayet ediyorsanız kek kalıbınızı yağlamadan önce alüminyum folyoyla kaplayın ve folyoyu iyice yağlayıp kek hamurunuzu öyle dökün,kekiniz piştikten sonra fırından çıkarıp tezgah üstünde 20-25dk dinlendirin,keki kalıptan çıkarmak istediğinizde folyonun uçlarından tutup çıkarın,göreceksinizki kekleriniz hiç dağılmadan kalıptan çıkacak
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
6-7 yemek kaşığı yoğurt(yoğurt yoksa 1 ufak şişe soda)
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı:
yumurtaları,sıvıyağı,şekeri derin bir kaba koyup şeker eriyene kadar çırpın.Daha sonra yoğurdu yada sodayı ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin,bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave edip çok koyu olmayan kaşıktan akabilecek kadar akışkan ama cıvık olmayan bir hamur elde ettiğinizde vanilya ve kabartma tozunuda ilave edin,kek hamurunu yağladığınız kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Not: Eğer keklerinizin kalıba yapıştığından ve istediğiniz gibi muntazam çıkmamasından şikayet ediyorsanız kek kalıbınızı yağlamadan önce alüminyum folyoyla kaplayın ve folyoyu iyice yağlayıp kek hamurunuzu öyle dökün,kekiniz piştikten sonra fırından çıkarıp tezgah üstünde 20-25dk dinlendirin,keki kalıptan çıkarmak istediğinizde folyonun uçlarından tutup çıkarın,göreceksinizki kekleriniz hiç dağılmadan kalıptan çıkacak