Kaju fıstığının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kaju fıstığının faydaları nelerdir ?
Kaju fıstığı mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Düşük şeker içeriği ve sağlıklı kolesterolünden dolayı, kaju, diyabetin önlenmesi için iyi bir besin kaynağı içerir. Kajunun sağlığa olan faydaları , kanın üretimine yardımcı olmak, kalp sağlığını desteklemek, kanseri önlemek, tansiyonu düzenlemek , safra taşı oluşumunu önlemek , kilo vermeye yardımcı olmayı içerir. Kaju fıstığının sağlık üzerindeki diğer faydaları ise testosteron düzeyini arttırmayı, kemik kütle yoğunluğunu artırmaya, cilt sağlığını korumaya, vizyonun korunmasına yardımcı olmaya, karaciğer sağlığını desteklemeye ve doğurganlığı artırmaya yardımcı olmayı içerir. Kalsiyum gibi, magnezyum da kaju fıstığı ana içeriği olan kemik sağlığı için önemlidir . Yetersiz magnezyum miktarı, kalsiyumun kontraksiyona yol açan kan damarlarına girmesine neden olabilir. Ayrıca yüksek tansiyon, migren baş ağrısı vb. Makalemizin devamında kaju fıstığının sağlık üzerindeki yararlarına tüm detayları ile değineceğiz.





kaju.jpg





Kaju fıstığı vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur. Bunlar, E, K ve B6 vitaminleri ile birlikte, iyi vücut fonksiyonlarını korumak için önemli olan bakır, fosfor, çinko, magnezyum, demir ve selenyum gibi mineralleri içerir. Sağlık yararları arasında göz sağlığının, kalp sağlığının, kilo kaybının ve diğerlerinin iyileştirilmesi yer alır. Düzenli olarak kaju tüketmek kalp hastalığı riskinizi azaltabilir. Kuruyemişler doğal olarak kolesterol içermez ve iyi miktarda kalp-sağlıklı yağ, lif ve protein içerir. Ayrıca, arter duvarlarının iç kaplamasını koruyan arginin içerirler.Potasyum, vitamin E ve B6 ve B9 vitamin folik asit gibi diğer vitamin ve mineraller de kalp hastalıkları ile savaşmaya yardımcı olur. Kajularda bulunan bakır ve demir vücut formuna yardımcı olur ve kırmızı kan hücrelerini kullanır ve bu da kan damarlarını, sinirleri, bağışıklık sistemini ve kemikleri sağlıklı ve düzgün bir şekilde tutar. Kajuda çok az miktarda şeker ve kolesterol, onları diyabetik hastalar için güvenli hale getirir ve hatta tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur.


Kaju fıstığının sağlık yararları, sağlıklı bir kalp, güçlü bir sinir sistemi, sağlıklı dişler ve geliştirilmiş kan karakteristiklerini içerir. Diyabet, hemoglobin eksikliği ve safra kesesi taşları olan kişiler için yararlıdır. Kaju fıstığı bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan fonksiyonlar sunar. Kaju fıstığı bol miktarda protein ve bakır, fosfor, kalsiyum, çinko, magnezyum, demir ve potasyum gibi yararlı mineraller içerir. Kaju fıstığı, C vitamini, bir dizi B vitamini içerir hamile kadınlar için çok iyidir çünkü folik asit ile yüklüdür. Vücudunuza tehlikeli kolesterol içermeyen tekli doymamış yağlar sağlayabilirler. Yağ asitleri de vücudun beynin gelişmesi ve kanın düzgün bir şekilde pıhtılaşmasına yardımcı olması açısından son derece önemlidir.


Kaju fıstığı yağ olarak kabul edilmesine rağmen iyi kolesterol içerir . Bu nedenle, popüler inancın aksine, haftada en az iki kez kaju yiyenler, daha az yiyenlere kıyasla daha az kilo alırlar. Selenyum, bakır, magnezyum bakımından da zengin olduğundan anti oksidan görevi görür. Kaju fıstığı büyüme ve gelişmeye katkıda bulunur. Daha önce de belirtildiği gibi, kaju fıstığı içinde bulunan magnezyum içeriği kemikler için çok iyidir. Menopoz dan sonra, kaju fıstığı gece boyunca rahat ve keyifli bir uyku sağlayabilir. Kaju fıstığı, vücudumuzun demirden düzgün bir şekilde yararlanmasına ve sağlık sorunlarına neden olan serbest radikalleri ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Kajularda bulunan zengin tekli doymamış yağ içeriği, safra taşı oluşumunu veya riskini önemli ölçüde azaltmaktadır.

Kaju fıstığı, kemiklerin, dokuların, kasların ve vücudumuzun tüm organlarının normal gelişimi için hayati önem taşıyan bol miktarda magnezyum içerir. Kan basıncını düzenlemeye, sinir sistemini desteklemeye ve kemikleri sağlam ve güçlü tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda kan şekeri seviyesini de düzenler, ani düşüşleri ve yorgunluğu önler. Araştırmalar, kaju fıstığının kanseri önlediğini ortaya koymuştur.Kaju fıstığı, demir metabolizmasında ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda aktif rol alan bakır açısından zengindir . Dişlere kemik ve kemiklerin gelişimi ve sağlığı için gerekli olan bol miktarda fosfor sağlarlar. Buna ek olarak, fosfor, protein sentezinde, karbonhidrat ve yağların emiliminde ve hücre sağlığının desteklenmesinde önemli bir katılımcıdır.

Kaju fıstığı, vücuda, enzimlerin ve bağışıklık sisteminin gelişimi ve işleyişinde aktif bir katılımcı olan demir sağlar. Menünüz demir açısından yoksun ise , kronik yorgunluk, anemi ve enfeksiyonlara karşı artan hassasiyet ile sonuçlanır. Yeryüzündeki her şey ilaçtır ve miktarına bağlı olarak her şey zehirdir. Kaju fıstığı sağlık için şaşırtıcı yararları dışında yan etkilerede sahiptir. Kaju fıstığı vücutta kalsiyum emilimini engelleyen belirli tuzlar içerir .Eğer tüketiminde aşırıya kaçarsanız böbrekleriniz olumsuz etkilenebilir.Herhangi bir nedenle, böbrek taşı gelişmeye eğilimli iseniz, kaju fıstığı yerken ya da tükettiğiniz miktarı en aza indirgemek için daha iyi düşünmelisiniz. Kaju fıstığı ayrıca allerjik durumlara neden olabilir. Kaju fıstığı bir çok vitamin ve besin içerir, fakat aynı zamanda çok fazla yağ içerirler. İyi haber şu ki bu yağlar çoğunlukla tekli doymamış ve çoklu doymamıştır.


Evet, kaju fıstığı doğası gereği çok kalorili ağır yiyecekler olsa da, ılımlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilirler.Düzenli kaju tüketimi, cilt yaralanmaları ve diğer iç yaraların iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Enflamasyon tedavi edilmediği takdirde zayıf ve hasarlı hücrelere daha fazla zarar verebilir. Bu yüzden daha iyi besin emilimi çok önemlidir. Kaju fıstığı anti-inflamatuar ve anti-fungal özelliklere sahip güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar serbest radikalleri temizlemek ve hücresel hasarı önlemek için doğal bileşikler olarak hareket ederler. Kaju fıstığı çinko dahil olmak üzere temel besin maddelerini içerir, ancak sadece küçük miktarlarda bulunur. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, iyi miktarlarda tüketildiğinde, diyet çinkonun saç büyümesi üzerinde etkili olduğunu ileri sürmektedir.

Aynı çalışmada çinko tüketimi, cilt yaralanmaları, cilt iltihabı, ağrılı yaralar ve bacak ülserlerinin iyileşmesine yardımcı olduğunu göstermiştir. Kaju fıstığı, cildin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan iyi bir çinko kaynağıdır. Cildin sağlığını iyileştirmek cildi sıkılaştırmak ve yaraları azaltmak için faydalıdır. Kaju fıstığı vücuttaki safra taşı gelişimini önlemeye yardımcı olur. Bu kronik hastalık herhangi bir ortak semptom göstermez, ancak teşhis edilmediği takdirde karın ağrısına neden olabilir. Yüksek protein alımı, kemikle ilişkili hastalıkların ve eklem iltihabının önlenmesine yardımcı olabilir. Kaju fıstığı, sağlıklı proteinlerin bir güç merkezi kemik yoğunluğunu artırır.


Protein diyeti eksikliği yaşa bağlı olarak kemik hastalıklarının çeşitliliğini artırmaktadır.Yaşlandıkça, kronik protein eksikliği ile savaşmak için daha fazla miktarda protein gerekir. Bu yüzden daha fazla kaju fıstığı tüketimi önemlidir. Bir başka çalışmada, magnezyum, C vitamini, K vitamini, kalsiyum ve demir gibi kajuda bulunan diğer besin maddelerinin de kemik sağlığında rol oynadığı sonucuna varılmıştır. Düzenli egzersiz, yüksek miktarda vitamin, kalsiyum ve protein ile birleştiğinde kemik metabolik talebi ve yoğunluğu artırabilir. Kemik sağlığının teşviki için sağlıklı bir diyet şarttır kaju, kemik dayanıklılığına yardımcı olan bir grup besleyici bileşik içerir. Pek çoğumuz bunu bilmiyoruz ama düzenli olarak kaju fıstığı tüketmek, yaygın kanser geliştirme şansını azaltma eğilimindedir. Kaju oldukça yararlı antioksidan vitaminlerden oluşur. Bu vitaminler vücutta serbest hareketli radikallere karşı koruma sağlar.

Demir eksikliğinden kaynaklanan anemi, vücudunuzun kırmızı kan hücrelerinin sayısını azaltan yeterli demir almadığı bir durumdur. Demir, kırmızı kan hücrelerinin üretiminde önemli bir bileşendir. Ve bu hücreler, vücudun çeşitli dokularına ve organlarına oksijen taşımaktan sorumludur. Bu bağlamda, kaju fıstıkları demir için mükemmel bir kaynaktır. Sadece demir eksikliğini tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda gelecekte bu tür koşulların oluşma şansını da ortadan kaldırır. Kaju ayrıca beyin sağlığı için gereklidir. Kaju fıstığı içinde bulunan besinler zihinsel işlev ve beyin sağlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Burada dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise kajunun yeterli düzeyde K vitamini içermesidir. Bu özel bileşen bilişsel gerilemeyi yavaşlatmaya yardımcı olur. Yaşlandıkça, beynimiz bilişsel yeteneklerini kaybetme eğilimindedir. Kaju demans ve Alzheimer hastalığı gibi durumlardan muzdarip olanlar için iyi bir seçenektir. Kajuda bulunan yağlar ve diğer besinler günlük diyetinize katkıda bulunur. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm gerekli vitaminleri, mineralleri, proteinleri ve antioksidanları sağlar. Bu besinler ayrıca yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da zihinsel ve fiziksel gelişmeyi destekler.Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için beslenmenize mutlaka kaju fıstığını dahil edin..
 
kaju faydaları
kaju fıstığının hamilelikte faydaları
kaju fıstığı nerede yetişir
kaju faydaları hamilelikte
kaju ne kadar yenmeli
kaju meyvesi faydaları
kaju fıstığı fiyatı
kaju fıstığı ağacı

Merhaba kızlar ben 8 aylık hamileyim. Bebeğimin sağlığı sıhhati çok iyi maşallah. Kilosuda ideal. Ben gebeliğimin başından beri kaju fıstığı tüketiyorum. Tadına bayılıyorum . Kaju fıstığı gebelikte çok faydalı iyi bir B vitamini kaynağı.Magnezyum içerdiği için gebelikte hiç baş ağrısı yaşamadım. Magnezyum eksikliği baş ağrılarının ana nedeni. Kaju hem kemik hemde diş sağlığımızı koruyor ve destekliyor. Bir çok vitamin ve minerali bünyesinde barındıran kajuyu herkesin tüketmesi gerekiyor. Makalede çok güzel bilgiler vermişsiniz. Kajunun bilmediğim faydalarınıda öğrenmiş oldum. Paylaşım için teşekkürler.
 
Geri
Üst