Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
kahvaltı poğaçasıiçindekiler750 gr un2,5 su bardağı süt (ılık)2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (küçük doğranmış)1,5 çay bardağı sıvıyağ1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker1 paket (2 tatlı kaşığı) instant maya veya 1 paketten biraz az yaş mayaİçi :* 200 gr beyaz peynir + maydanozhazırlanışıÖnce kuru malzemeyi karıştırın. Ekmek makinesinde yapacaksanız sütü ve yağı koyup üzerini tamamen kaplayacak şekilde kuru malzemeyi serpin.Hamur programını seçin, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olup olmadığını kontrol edip biraz süt veya un ilavesiyle kıvamı tutturup mayalanmasını bekleyin. (Veya elde yoğurup 1 saat ılık ortamda dinlendirebilirsiniz.)Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bir miktar açıp içine 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Hiç bastırmadan katlayın. Elinizi dik tutup poğaçanın tam ortasına bastırın. Böylece ağzı açılsın.Tüm hamur bitince üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 10 dakika tepside mayalandırın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
kahvaltı poğaçası
içindekiler
İçi :
* 200 gr beyaz peynir + maydanoz
hazırlanışı