Kahvaltı İçin Biber Turşusu tarifi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Kahvaltı İçin Biber Turşusu tarifi
Kahvaltılık Biber Turşusu
Kahvaltı İçin Biber Turşusu


Şimdi diyeceksiniz ki kahvaltıda turşu yenir mi , bu turşu yenir Melek'lerim 🙂 Çünkü bu kahvaltılık biber turşusu 🙂

kahvaltilik_biber_tursusu_tarifi.JPG-365.jpg


Kahvaltılık Biber Turşusu Malzemeleri:
2 kg kırmızı biber
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı şeker
8-10 dal maydanoz

Kahvaltılık Biber Turşusunun Yapılışı: Biberleri yıkayıp fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulabilir hale gelene kadar fırında en yüksek ısıda tutun. Fırından çıkarıp kabuklarını soyun. Sap ve çekirdeklerini çıkarıp,iri parçalar halinde doğrayın. İçine sarmısak ve maydanozları doğrayın. Sirke,tuz,şeker ve zeytinyağını da katıp harmanlayın. Bir kavanoza koyup ağzını kapatın. Turşunuzu bir gün dışarıda bekletip,daha sonra buzdolabına kaldırın.
 
Kahvaltılık biber turşusuna bayılıyorum. Bir defa yapmaya kalktım beceremedim. Sağ olsun teyzem yapıp veriyor. Sadece kahvatı da değil çiğ köftenin kısırın yanında da hoş oluyor. Bayağı iştahta açıyor. İçinde sirke olduğundan bağışıklığı da güçlendiriyor. Yalnız sizin verdiğiniz tarif eksik gibi yada farklı bir tarif. Bizim kahvaltılık turşuda acı biber, limon domates, maydanoz sirke ve tuz oluyor. Siz kırmızı biber tercih etmişsiniz yeşil biber ve limon parçacıkları ile daha güzel oluyor
 
Geri
Üst