kadir gecesi anılarım
slm melekler,bu benim ilk konu açışım inşlh begenirsiniz.benim çocukluğum NEVŞEHİRin ilçesi olan AVANOSta geçti, bulunduğum ilçe çanak çömlekleriyle ünlü bir ilçedir, neyse ben konuya geçeyim.....bu güzel ilçede ramazanda kadir gecesinden bir gün önce hazırlıklar yapılır tatlılar ,çerezler,sakızlar, yöresel kurutulmuş meyveler,harçlıklar vb. kadir gecesi olduğu akşam AVANOSTA butün sokaklarda bi gürültü orada yaşayan bütün çocuklar sokaklarda ellerimizde birer poşet,boynumuzda iple asılı bir teneke davul niyetine çalar bütün evleri tek tek gezerdik brgün önceden hazırlanan tatlı, sakız, harçlık ne varsa isterdik ,büyüklerimizde verirdi 🙂)ama hazırlık yapmamışsa bide kapıyı açmıyorsa vayy o evsahibinin haline evin bahçesinde etrafında ne varsa kırardık özelliklede çanak çömleğini kırar giderdik, başka eve gider hediyemizide alınca çokk mutlu olurduk kadir gecemizi böyle geçirirdik ,konu hatıra olunca bende sizlerle bu unutamadığım anımı paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz melekler....ayrıca cemoş arkadaşımada burdan teşekürlerimi sunuyorum aklıma böyle bir anımı getirdi ve paylaşmamda yardımcı oldu tşk. cemoşummm