Kadayıf dolması
fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır
Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
250 gr tereyağı
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
*Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun.
*Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir fırın tepsisine yerleştirin.
*Tereyağını eritip üzerine dökün ve 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şurubu üzerine dökün. Dövülmüş antep fıstığı serpip, sade dondurma ile servis yapın.
Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
250 gr tereyağı
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
*Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun.
*Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir fırın tepsisine yerleştirin.
*Tereyağını eritip üzerine dökün ve 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şurubu üzerine dökün. Dövülmüş antep fıstığı serpip, sade dondurma ile servis yapın.