Jöleli çilekli yaş pasta...
çilekli yaş pasta çilek jöleli pasta jöleli çilekli yaş pastalar
1/2 kg. çilek
1/2 paket hazır çilek Jölesi
Islatma Şurubu İçin:
1/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı meyve suyu
Pandispanyası için:
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı
limon kabuğu rendesi
Pandispanyanın Yapılışı:
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
Islatma Şurubunun Yapılışı
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
1/2 kg. çilek
1/2 paket hazır çilek Jölesi
Islatma Şurubu İçin:
1/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı meyve suyu
Pandispanyası için:
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı
limon kabuğu rendesi
Pandispanyanın Yapılışı:
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
Islatma Şurubunun Yapılışı
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.