Japon Yemek Kültürü Nasıldır ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
Japon Yemek Kültürü Nasıldır ?
japonya japon yeme içme özellikleri yemek kültürü japon yemekleri ile ilgili bilgiler burada melekler. Geleneksel kimono kıyafetleri ve çorap üstüne giydikleri parmak arası terlikleriyle çok sevimli bulduğum japon kızlarını ilk olarak seneler önce yayınlanan SHOGUN isimli Japon dizisinde görmüştüm melekler 🙂 O yıllarda büyük bir hayran kitlesine sahip olan SHOGUN dizisi pazar akşamlarının vazgeçilmez dizisiydi. Büyük küçük herkesin izlediği dizide Japon yemekleri yerken kullanılan '' hashi '' leri merak eder, bulduğumuz ince çöpşişlerle onları taklit ederdik. Bugün kü makalemizde de geleneklerine son derece bağlılıkları, aile hayatına ve atalarına duydukları saygıyla gıpta ettiğim Japonların, Japon yemek kültürü ile ilgili olarak sizlere bilgiler vermek istiyorum..





Japon mutfağı deyince insanların ilk aklına gelen sushi olur fakat aslında, tempura, sukiyaki, udon, okonomiyaki, soba, ramen vb. yemekleri ile çok çeşitli ve zengin bir mutfaktır. Aşağıda Japon mutfağından sizler için seçtiğimiz bazı önemli yemekleri ve kısa açıklamalarını bulacaksınız.

Japon mutfağı deyince pirincin önemini vurgulamadan geçmek olamaz. Biz Türklerdeki ekmek kültürü neyse Japonlarda da pirinci aynı şekilde görebiliriz.Bunun yanında bir ada ülkesi olması dolayısı ile balık ve deniz ürünleri, birçok kültürün Çin’den gelmesinden dolayı da Çin mutfağının etkileri de oldukça hissedilebilir.

Birçok kaynak Japonların uzun yaşamalarını yemek adetlerine bağlamaktadır. Japon mutfağını yakından incelediğinizde bunda oldukça büyük bir gerçek payı bulabilirsiniz. Buna başlıca örnek vermek gerekirse Japonlar doğaya olan bağlılıklarından dolayı mümkün olduğunca yemeklerinde kullandıkları malzemelerin doğal özelliğini bozmamaya gayret ederler.

Aşırı baharatlı, tuzlu veya tatlı yemeklere Japon mutfağında rastlamanız oldukça nadirdir. Japonya’da bir restorana gittiğinizde en zor bulacağınız şet tuz olacaktır, genelde Japonlar bizlerin tuz serptiğimiz yerlerde soya sosu kullanırlar. Aynı şekilde bir Japon için Türk tatlılarımız aşırı tatlı olması sebebi ile bir işkenceye dönüşebilir