Japon mutfağı / Nabeyaki udon

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Japon mutfağı / Nabeyaki udon
udon tarifi udon nasıl yapılır
Sebzeli bir yemek arkadaşlarım yine japon mutfağından. Adı Nabeyaki Udo bakın bakalım bize uyuyor mu 🙂

nabayeki-udon-3282.jpg


Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
1 kişilik

Gerekli Malzemeler :
3-4 ıspanak yaprağı

Yarım pırasa

Yarım havuç

2-3 shitake mantarı

1 yaprak Çin lahanası

2 çorba kaşığı soya yağı

190 gr udon (noodle veya erişte)

2 su bardağı balık suyu

1 yumurta



Hazırlanışı :
* Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.

* Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst