izmirde ne yenilir ?
izmirde ne yenir izmir de ne yenir izmir izmirde yemek yenecek yerler yemek yenilecek yerler
Evet meleklerim olaki izmire yolunuz düştü ve izmirde nereler gezilir yerine acıktını acaba izmirde neler yenilir diye düşünüyorsunuz. İşte sizlere cevabı arkadaşlarım...
İzmir ve yöresinin yemekleri çeşit açısından son derece zengin olup, Ege, Akdeniz ve Anadolu mutfaklarının özgün bir bileşimidir. Yörenin bitki örtüsünün yanı sıra, çok kültürlü toplumsal yapısı da bu oluşumda etkendir.
BELLİ BAŞLI YEMEKLERİ:
Bulamaç çorbası,
tarhana çorbası,
tere çorbası,
trança kellesi çorbası,
kirde,
sakız yahnisi,
mücver,
İzmir köftesi,
papaz yahnisi,
enginar dolması,
domates bastısı,
yer elması,
revani,
ıspanak boranisi,
razı kavurması,
Efes arapsaçı,
şevketi bostan,
ebegümeci,
radika salatası.
VE BİRKAÇ YEMEĞİN TARİFİNE GELDİ SIRA 😀
TERE ÇORBASI
Malzemeler
* 1 demet tere (roka da kullanabilirsiniz)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 3 su bardağı süt
* 1 su bardağı hazır çiğ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
6 kişilik
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Terenin saplarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra 3 bardak su ilavesiyle 7-8 dakika haşlayın.
Soğuyunca el blenderiyle veya mutfak robotuyla püre haline getirin.
Tencereye yağı koyun. Unu ekleyip, sararıncaya kadar kavurun. Tereli suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Sütü de ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Not: Çorbayı lezzetlendirmek içir sütle beraber bir su bardağı hazır çiğ krema veya bir adet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz. Servis yaparken, kırmızı pul biber
ŞİMDİ SIRADA ISPANAK BORANİSİ
Evet meleklerim olaki izmire yolunuz düştü ve izmirde nereler gezilir yerine acıktını acaba izmirde neler yenilir diye düşünüyorsunuz. İşte sizlere cevabı arkadaşlarım...
İzmir ve yöresinin yemekleri çeşit açısından son derece zengin olup, Ege, Akdeniz ve Anadolu mutfaklarının özgün bir bileşimidir. Yörenin bitki örtüsünün yanı sıra, çok kültürlü toplumsal yapısı da bu oluşumda etkendir.
BELLİ BAŞLI YEMEKLERİ:
Bulamaç çorbası,
tarhana çorbası,
tere çorbası,
trança kellesi çorbası,
kirde,
sakız yahnisi,
mücver,
İzmir köftesi,
papaz yahnisi,
enginar dolması,
domates bastısı,
yer elması,
revani,
ıspanak boranisi,
razı kavurması,
Efes arapsaçı,
şevketi bostan,
ebegümeci,
radika salatası.
VE BİRKAÇ YEMEĞİN TARİFİNE GELDİ SIRA 😀
TERE ÇORBASI
Malzemeler
* 1 demet tere (roka da kullanabilirsiniz)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 3 su bardağı süt
* 1 su bardağı hazır çiğ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
6 kişilik
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Terenin saplarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra 3 bardak su ilavesiyle 7-8 dakika haşlayın.
Soğuyunca el blenderiyle veya mutfak robotuyla püre haline getirin.
Tencereye yağı koyun. Unu ekleyip, sararıncaya kadar kavurun. Tereli suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Sütü de ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Not: Çorbayı lezzetlendirmek içir sütle beraber bir su bardağı hazır çiğ krema veya bir adet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz. Servis yaparken, kırmızı pul biber
ŞİMDİ SIRADA ISPANAK BORANİSİ