Tatlım tam da bu işin uzmanına sordun diyebilirim 🙂
Bir defa iyi et pişirme faslı daha kasaptan eti alırken başlıyor, etleri kralı antrikot alacaksan kasaptan iyi dinlenmiş ve et içerisinde yağ olan yani hücresel yağdan bahsediyorum buna dikkat etmelisin , kasap sana dövelim mi eti abla diyecek sakın eti dövdürmeyin öylece alın . Eğer dinlenmiş et alabildiyseniz akşama et pişirebilirsin. Etidolaptan çıkarıyorsun 1 saat bekletiyorsun ki et oda sıcaklığına gelsin yoksa buz gibi eti tavaya atarsan kayış gibi sert olur... Hang itava da eti kızartacaksan tavayı iyice kızdırıyorsun yani duman çıkmalı biraz ve tavaya zeytin yağı döküyorsun yeter miktarda eğer istersen tereyağı da koyabilirsin bu arada etleri tuzluyorsun ve karabiber döküyorsun her iki taraflarına da... Daha sonra kızgın tavaya etleri koyuyorsun ve asla çevirmiyorsun 3 dk. pişiyor orta pişmiş süresi bu daha sonra çeviriyor diğer yüzünü de aynı süre de pişiriyorsun. Pişen etleri tavadan çkarıyorsun hemen kesmiyorsun 5 dk. dinlendiriyorsun çünkü hemen kesersen içindeki suyudışarı çıkar ve yine çok sert olur 5 dk. sonra kesiyorsun işte servise hazır afiyet olsun....