aşure nasıl yapılır asure asure nasil yapilir aşure ne zaman yapılır Melekler eminim hepiniz aşura yapmayı ve yemeyi çok sever.Ama ben nedense hiç sevemedim🙂Çok tuhaf geliğyor bana tadı.Ekşi,tuzlu, tatlı karışık bir tat🙂Yediğim zaman bir tat arıyorum ama her tattan olduğu için yiyemiyorum🙂Yada bugüne kadar iyi bir aşure yemedim.Şahsen yapmayıda bilmiyorum😀Aramızda klasın kzılar kaynanam duymasın
😀:
Muharrem ayı öncesinde lezzetli ve iyi bir aşure nasıl yapılır işte püf noktaları…
Yapılışı her yöreye özgü olsa da buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi 10′a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyeceklerin katılmasıyla özenle hazırlanan aşure,hem protein hem de vitamin deposudur.
Kişi sayısına göre malzeme miktarı değişen aşure yapılırken, malzemelerden buğdayın akşamdan pişirilmesi, nohut, fasulye, kuru üzümün de akşamdan ıslatılması öneriliyor.
Ertesi gün bu malzemeler ayrı ayrı haşlanıp suyu süzüldükten sonra, bütün malzeme bir tencerede kaynatılıyor ve aşurenin kıvamına göre de su ilave ediliyor.
Aşurenin kaynamaya başlamasıyla da incir, kayısı ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilmesi gerekiyor.
Piştikten sonra kaselere konan aşurenin üzeri ceviz, fındık, fıstık ve tarçınla süslenerek servis yapılıyor