Italyan usulü Tiramisu ( Resimli )
mascarponeli tiramisu mascarponeli tiramisu tarifi italyan usulü italyan usulü tarifi
Bu tarifi daha önceden bizim is yerinde calisan Italyandan aldim, kendileride nesilden nesile bu tarifle Tiramisu yapiyorlarmis. Cok güzl oldu ilk Tiramisum ve harika oldu...Herkese tavsiye ediyorum.
Malzemeler :
500g Mascarpone ( bulamayanlar labne peyniri kullanabilir )
4 Yumurta sarisi
200g Seker ( toz )
500ml Krema
1 fincan Kahve ( nescafe )
Cikolata ( rendelenmis )
Bitter kakao
Kedi dili bisküvi
Hazirlanis:
1. Yumurtasarisi ve toz Sekerleri krema haline gelene kadar cirpin ardindna buzdolabina koyun
2. Kremayi hazirlayip buzdolabina koyun
3. Yumurta- Seker karisimini cikarip icine Mascarponeyi ekleyin, yavas bir sekilde karistirin
4. 3 no. daki karisima hazirladigimiz kremayi ekliyoruz
5. Aluminyum kabin icine kedi dillerimizi diziyoruz, üstüne cok fazla olmamak sartiyla kahvemizi bir kasik yardimiyla döküyoruz, ardindan 4 no. daki kremayi > kakao > kedi dili > kahve > Krema > Kakao > rendelenmis Cikolata
6. Bitmis olan Tiramisuyu bir geceligine Buzluga koyuyoruz ( Salmonel tehlikesinden dolayi > kremanin icine cig yumurta bulunuyor ! ). ertesi gün cikarip buzdolabinda buzunun cözülmesini bekleyip ögleden sonra afiyetle yiyoruz =)
Bu tarifi daha önceden bizim is yerinde calisan Italyandan aldim, kendileride nesilden nesile bu tarifle Tiramisu yapiyorlarmis. Cok güzl oldu ilk Tiramisum ve harika oldu...Herkese tavsiye ediyorum.
Malzemeler :
500g Mascarpone ( bulamayanlar labne peyniri kullanabilir )
4 Yumurta sarisi
200g Seker ( toz )
500ml Krema
1 fincan Kahve ( nescafe )
Cikolata ( rendelenmis )
Bitter kakao
Kedi dili bisküvi
Hazirlanis:
1. Yumurtasarisi ve toz Sekerleri krema haline gelene kadar cirpin ardindna buzdolabina koyun
2. Kremayi hazirlayip buzdolabina koyun
3. Yumurta- Seker karisimini cikarip icine Mascarponeyi ekleyin, yavas bir sekilde karistirin
4. 3 no. daki karisima hazirladigimiz kremayi ekliyoruz
5. Aluminyum kabin icine kedi dillerimizi diziyoruz, üstüne cok fazla olmamak sartiyla kahvemizi bir kasik yardimiyla döküyoruz, ardindan 4 no. daki kremayi > kakao > kedi dili > kahve > Krema > Kakao > rendelenmis Cikolata
6. Bitmis olan Tiramisuyu bir geceligine Buzluga koyuyoruz ( Salmonel tehlikesinden dolayi > kremanin icine cig yumurta bulunuyor ! ). ertesi gün cikarip buzdolabinda buzunun cözülmesini bekleyip ögleden sonra afiyetle yiyoruz =)