italyan mutfağı
pizzalarin hazirlanmasi italyan spagetti
Böğürtlenli Granita-İtalyan
içindekiler
Böğürtlenli Granita-İtalyan
içindekiler
- 270 gr böğürtlen
- 80 gr toz şeker
- 160 ml su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun. Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın. Limonu ekleyin. Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin.
- Böğürtlenleri, el blenderiyle püre haline getirin.
- Soğuyan şerbetle bu püreyi karıştırın ve tel süzgeçten geçirin.
- Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin. Kapağını kapatın.
- Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin.
- Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin. Aksi taktirde granitanız sorbe olur.
- Kabı tekrar difrize koyun. Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin.
- Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin.
- Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın.