İşte Kedimiz Müezza ve Müezza'nın Bakım Günlüğü :)

dediklerine katılıyorum ayrıca o yönden bakmamıştım nankör olma sebebine yani 😀 peygamberimiz kedinin sırtını okşayıp sırtın yere gelmesin demiş ve kediler ne kadar yüksekten düşerse düşsün ayakları üstüne düşermiş 🙂

ama ben kedileri sevmem demedim köpekleri tercih ederim dedim eleştirmedim yaniii 🙁 yanlış mı anlaşıldımkiii...
Yok nilim hayır, asla, asla 🙂 Ben yanlış anlaşıldıysam üzülürüm. Yazının sonunda dedim ya, bu satırları yazmama ilham olduğun için diye 🙂 Bu yazıyı sana ithafen yazmadım ben. Kedileri sevmeyen, kediler hakkında yanlış bilgileri olanlar okusun diye yazdım. Canım benim ben seni bilmiyor muyum

Hehe 😀 O hikayenin doğruluğu hakkında birşey diyemem, çünkü dini kaynaklarda bu söylentiye itibar edilmiyor 🙂 Ancak Peygamber Efendimizin abdest aldığı kaptan kedinin su içtiğini görüp, bekleyip sonra aynı kaptan abdest aldığını ve soranlara onların ağzı temizdir dediğini, evinde dolanan kedi için o ailedendir dediğini, Peygamberimizle ilgili pek çok hadisi rivayet eden Ebu Hureyre'nin "kedicik babası" anlamına gelen bu isminin Peygamberimiz tarafından, kendisi yolda bulduğu her yavru kediyi evine götürüp bakması sebebiyle takıldığını dini kaynaklar doğruluyor.

Son düzenleme:
katiliyorum bakimlari yapilmadi zaman koku olur.ayrica bizim boncuk surekli komsu bahcedeki kadincagizin camasirlarina dolandigi icin ayrica yumos kokar birgun yiyecek kafasina bisey.oda yuksek assin ya yerden dogru ne o oyle

Bugün evi süpürürken, tuvalet kabının kenarına sıçrayan kum taneciklerini görünce aklıma evde ucuza mal edebileceğim kapalı bir kedi tuvaletini kendi kendime yapabileceğim fikri oluştu. Aslıma bakarsanız bunun için 50 litre hacminde plastik kapaklı bir kutuyu satın almayı gözüme kestirmiştim ama bunu öncelikle kartondan da deneyebileceğimi düşündüm ve 15-20 dk içinde Müezza için kapalı bir kedi tuvaleti yaptım.
Kapalı kedi tuvaleti için büyükçe bir karton kutu, kaplama kağıdı, yapıştırıcı, istediğiniz süsleme malzemeleri ve makas yeterli. Kutunun dar olan yan yüzeylerinden birinde kedinizin geçebileceği ancak kumları patilerken dışarı taşıramayacağı yükseklikte bir delik açın. Kutunuzu kaplayın ve tabanına bir kat daha karton koyduktan sonra açık tuvalet kabını içine yerleştirin. Kutunun üst tabanını tamamen kaplamayın ki, tuvalet temizliğini siz buradan yapacaksınız.
İşte 15-20 dk içinde yapıp az da olsa süslediğim Müezza'nın kapalı kedi tuvaleti ve Müezza'nın yeni tuvaletiyle tanışması 🙂

Son düzenleme: