M
Misafir
Forum Okuru
İstanbul Yöresel Yemekleri fıstık gibiler
istanbul yöresel yemekleri tarifleri
yöresel yemek tarifleri istanbul
Merhaba Sevgili Melek'ler, sizler için bu yazımızda İstanbul'a has olan yöresel yemeklerin isimlerini ve İstanbul'a has kültürü paylaşıyoruz. Aramızda ki İstanbul'lu Melek'lerden de eksik olan yemek tariflerini tamamlamasını rica ediyoruz.
İSTANBUL'UN SEBZE VE MEYVELERİ
1. Gümüşsuyu'nun baklası
2. Bayrampaşa'nın enginarı
3. Yedikule'nin yağlı göbekli marulu
4. Langa'nın hıyarı
5. Kartal'ın pırasası
6. Çengelköy'ün badem gibi salatalığı ve kayısısı
7. Kemer'in patlıcanı
8. Arnavutköy'ün çileği
9. Kavak'ın inciri
10. Sultanselim'in kocaman beyaz inciri
11. Yakacık'ın, Erenköy'ün Pembeçavuş ve Alpehlivan üzümü
12. Beykoz-Dereseki'nin fasulyesi, cevizi
13. Vaniköy'ün vişnesi, Akhafız can eriği
14. Beykoz'un cevizi
15. Ayaspaşa'nın beyaz, tatlı kara, ekşi kara dutları
İSTANBUL'UN MEŞHUR SULARI
1. Sarıyer'in Çırçır, Hünkâr, Fındık, Kestane suları
2. Beykoz'un Sırmakeş, Karakulak, Taşdelen, Çubuklu suları
3. Kanlıca'nın Göztepe suları
4. Yakacık'ın Ayazma, Kolu, Vezirçeşmesi, Hacı-kahya, Çalkantı suları
5. Kartal-Soğanlık'ın Çarşı suyu
6. Emirgan'ın Kanlıkavak suyu
İSTANBUL'UN MEŞHUR YEMEKLERİ
1. Eyüp'ün kebabı ve kaymağı
2. Beykoz'un paçası
3. Sultanahmet işkembecinsin terbiyeli şirden çorbası
4. Karaköy fırınının saray lokması ve kuru-poğaçası
5. Kanlıca'nın yoğurdu
6. Üsküdar-Şemsipaşa'nın turşusu
7. Vefa'nın bozası
8. Çekmece'nin dört parmak eninde taze balık yumurtası
9. Boğaz'ın uskumrusu, lüferi ve turfanda kalkanı
10. Hacıbekir'in akide ve latiflokumu
11. Sultanahmet'te Şekerci İbrahim Efendi'nin badem ezmesi ve sakızlı lokumu
12. Samatya-Narlıkapı ve Danca'nın çirozu
13. Arnavutköy'ün akıntı istiridyesi
14. Moda fenerinin ıstakoz ve pavuryası
15. Sarıyer'in özel kabak böreği
İSTANBUL'DA MEŞHUR OLMUŞ YİYECEKLER
1. Tekirdağ'ın karpuzu, kirazı
2. Bursa'nın kestanesi, şeftalisi, bostan patlıcanı
3. Manisa-Kırkağaç'ın ağızda eriyen bal kavunu
4. İzmir'in çekirdeksiz sultani üzümü
5. Yarımca'nın pembe, sarı kirazları, vişnesi
6. Ankara'nın armudu, balı
7. Antep'in fıstığı
8. Bozcaada'nın kınalı yapıncak üzümü
9. Edirne'nin beyaz peyniri, Balkan kaşarı
10. Kayseri'nin pastırması
yöresel yemek tarifleri istanbul
Merhaba Sevgili Melek'ler, sizler için bu yazımızda İstanbul'a has olan yöresel yemeklerin isimlerini ve İstanbul'a has kültürü paylaşıyoruz. Aramızda ki İstanbul'lu Melek'lerden de eksik olan yemek tariflerini tamamlamasını rica ediyoruz.
İSTANBUL'UN SEBZE VE MEYVELERİ
1. Gümüşsuyu'nun baklası
2. Bayrampaşa'nın enginarı
3. Yedikule'nin yağlı göbekli marulu
4. Langa'nın hıyarı
5. Kartal'ın pırasası
6. Çengelköy'ün badem gibi salatalığı ve kayısısı
7. Kemer'in patlıcanı
8. Arnavutköy'ün çileği
9. Kavak'ın inciri
10. Sultanselim'in kocaman beyaz inciri
11. Yakacık'ın, Erenköy'ün Pembeçavuş ve Alpehlivan üzümü
12. Beykoz-Dereseki'nin fasulyesi, cevizi
13. Vaniköy'ün vişnesi, Akhafız can eriği
14. Beykoz'un cevizi
15. Ayaspaşa'nın beyaz, tatlı kara, ekşi kara dutları
İSTANBUL'UN MEŞHUR SULARI
1. Sarıyer'in Çırçır, Hünkâr, Fındık, Kestane suları
2. Beykoz'un Sırmakeş, Karakulak, Taşdelen, Çubuklu suları
3. Kanlıca'nın Göztepe suları
4. Yakacık'ın Ayazma, Kolu, Vezirçeşmesi, Hacı-kahya, Çalkantı suları
5. Kartal-Soğanlık'ın Çarşı suyu
6. Emirgan'ın Kanlıkavak suyu
İSTANBUL'UN MEŞHUR YEMEKLERİ
1. Eyüp'ün kebabı ve kaymağı
2. Beykoz'un paçası
3. Sultanahmet işkembecinsin terbiyeli şirden çorbası
4. Karaköy fırınının saray lokması ve kuru-poğaçası
5. Kanlıca'nın yoğurdu
6. Üsküdar-Şemsipaşa'nın turşusu
7. Vefa'nın bozası
8. Çekmece'nin dört parmak eninde taze balık yumurtası
9. Boğaz'ın uskumrusu, lüferi ve turfanda kalkanı
10. Hacıbekir'in akide ve latiflokumu
11. Sultanahmet'te Şekerci İbrahim Efendi'nin badem ezmesi ve sakızlı lokumu
12. Samatya-Narlıkapı ve Danca'nın çirozu
13. Arnavutköy'ün akıntı istiridyesi
14. Moda fenerinin ıstakoz ve pavuryası
15. Sarıyer'in özel kabak böreği
İSTANBUL'DA MEŞHUR OLMUŞ YİYECEKLER
1. Tekirdağ'ın karpuzu, kirazı
2. Bursa'nın kestanesi, şeftalisi, bostan patlıcanı
3. Manisa-Kırkağaç'ın ağızda eriyen bal kavunu
4. İzmir'in çekirdeksiz sultani üzümü
5. Yarımca'nın pembe, sarı kirazları, vişnesi
6. Ankara'nın armudu, balı
7. Antep'in fıstığı
8. Bozcaada'nın kınalı yapıncak üzümü
9. Edirne'nin beyaz peyniri, Balkan kaşarı
10. Kayseri'nin pastırması