ispanyol mutfağından seçmeler

papatya57

Yeni Üye
Üye
ispanyol mutfağından seçmeler
ispanyol mutfağı
Kızarmış Ekmekli Escalivada-İspanyol



içindekiler


  • 2 patlıcan
  • 2 kırmızı biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 baş doğranmış sarımsak
hazırlanışı


  • Biber ve patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyor ve ince ince doğruyorsunuz.
  • Sonra sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıp, kızartılıp üzerlerine bir domates halkası konmuş ekmelerin üzerine yerleştirerek servis yapıyorsunuz.
 
İspanyol Omleti





içindekiler


  • 4 adet patates
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 adet yumurta
  • 3 dal taze yeşil soğanın sapları
hazırlanışı


  • Patatesleri yıkayıp, kurulayıp, soyun. İnce halkalar halinde doğrayın.
  • Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin.
  • Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurup patatesleri ilave edin.
  • Patatesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.
  • Kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın.
  • Kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın.
  • Patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
  • Ateşten alıp omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.
 
İspanyol Böreği


ispanyol-boregi-sofra-1-4227.jpg



içindekiler


  • 4 yufka
  • 4 havuç
  • Yarım kg ıspanak
  • 250 gr pastırma
  • 2,5 kahve fincanı margarin
  • 1 yumurta sarısı
Üzeri İçin :
  • Susam
  • Çörek otu
hazırlanışı


  • Ispanağı ayıklayıp bol suda yıkayın. Süzüp iri iri doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Ispanak ve havucu ayrı kaplarda birer kaşık margarinle kavurun.
  • Yufkanın birini tezgaha serin. Kalan margarini eritip yufkanın üzerini yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip tekrar yağlayın ve ıspanakları yayın.
  • Üçüncü yufkayı yayıp yağlayın ve kavrulmuş havucu yerleştirin. Dördüncü yufkayı serip yağlayın ve pastırmaları dizin. Hazırladığınız böreği rulo şeklinde sarın.
  • İkiye kesip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Üzeri iyice kızarınca fırından alıp dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
 
Frittata-İspanyol


fritata-diyet-1-1383.jpg



içindekiler


  • 6 adet yumurta
  • 2 adet sosis
  • 4 dilim salam
  • 1 tutam kekik
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı


  • Yumurtalar derin bir kaba kırılır, Köpürene kadar çırpılır.
  • Yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında sulu kalacak şekilde yarım pişirilir.
  • Fırından çıkarılır, üzerine ketçap ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Sonra dilimlenmiş sosis ve salam yerleştirilir.
  • En son kekik, karabiber ve tuz serpilir. Tekrar fırına verilir, 185 derecede kurutmadan pişirilir.
 
Geri
Üst