Ispanaklı Piliç Sarması
Malzemeler
2 Adet piliç göğsü
1 Adet soğan
250 gr ıspanak
1 Adet havuç (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı margarin
3-4 Çorba kaşığı un
3-4 Çorba kaşığı galeta unu
1 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
2 Adet piliç göğsü
1 Adet soğan
250 gr ıspanak
1 Adet havuç (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı margarin
3-4 Çorba kaşığı un
3-4 Çorba kaşığı galeta unu
1 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı

- Ispanakları ayıklayıp, bol suda yıkayarak küçük küçük doğrayın
- Soğanı margarinle pembeleştirin ve içine ıspanakları ilave edip kavurun
- Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın
- Piliç göğsünü iyice döverek, inceltin
- Tuz ve karabiber serpin
- Dövülmüş etlerin üzerine ıspananaklı harcı yayın
- Ortasına yarıdan kestiğiniz haşlanmış havucu yerleştirin
- Piliç göğsünü rulo yaparak sarın
- Kürdanla iki ucunu birleştirin
- Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp çıkartın
- Sıvıyağda arkalı önlü kızartarak servis yap