ıslak kek
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra sıvı yağı, sütü, kakaoyu ve diğer malzemeleri karıştırın. Kek hamurunu tepsiye dökün. 170 - 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, kek hamurundan ayırdığınız ya da daha sonra yaptığınız karışımı dökün. Karışımı daha iyi çekmesi için dökmeden önce çatalla birkaç kez delin.