*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
İnsan sağlığını hiçe sayan gıda hileleri
Son zamanlar da gıdalara uygulanan hile haberlerini mutlaka görmüş yada okumuşsunuzdur. İş öyle bir haddeye geldi ki birazdan sizlere paylaşacağım akıl almaz gıda hilelerini okuduğunuz da pes diyeceksiniz. İnsan hayatını hiçe sayan ve sırf üç kuruş para kazanacam diye yapılan hileler o kadar çok ki artık kime nasıl güvenecem diye insan kendine sormuyor değil...
Hayatımızı devam ettirmek için tüketilmesi gereken besinlere uygulanan gıda hileleri, hayatı devam ettirmeye çalışırken belkide sağlığımızdan bizi edebilir. Paylaşacağımız bilgiler kesinlikle her marka yada gıda için geçerli değildir. Bunun altını çizmek isterim ki kimse zan altın da kalmasın😉
Medyaya yansıyan gıda hilelerinin için de neler yokki mesela hazır aldığınız bazı yoğurtların üzerinde ki kaymağın aslın da peçete olduğunu biliyormuydunuz? Ben bilmiyordum hatta ne güzel kaymaklı yoğurt diye kimseye vermeden bir güzel kaymağı yiyordum.. İnşallah gerçekten de kaymak yemişimdir şimdi kafam da soru işareti oluştu acaba şimdiye kadar yediğim kaymakların arasında hiç peçete de yedim mi diye..
Peki karpuz kabuğundan cacık yapıldığını duydunuz mu? Evet yanlış duymadınız uyanık bazı restorant işletmecileri sırf ucuza mal olsun diye karpuz kabuğunu tıpkı bir salatalık doğrar gibi doğrayıp cacık yapıyormuş.
Yine geçenlerde bir televizyon kanalının haber programın da yer alan hileli döner olayıda beni epey ürküttü. Çünkü et dönerin içine bazıları soya kıyması, tavuk ve hindi eti karıştırdığı yetmiyormuş gibi hayvanın ne kadar iç organı sakatat falan varsa bunlarıda bir güzel karıştırıp döner yapıyor ve bu karışımda belli olmasın diye hani şu doğumdan sonra içilen lohusa şerbeti varya hah işte onunla da renklendiriyormuş( of ki ne of)
Bu arada mutfakların vazgeçilmezi baharetler de unutulmamış ve sahtekarlar tarafından uygulanan hileler baharatlara da bulaşmış. Mesela karabiber, kırmızı biber ve pul biberin içine dal, çöp, yaprak gibi olmaması gereken maddeler katılarak öğütülüyor ve buda hileye neden oluyor.
Geçen sene akrabalarla bayağı kalabalık gittiğimiz bir otel vardı. Saat 4 gibi pastalar ve kurabiyeler ikram edilirdi. Hatta benim de her gün bıkmadan usanmadan severek yediğim bazı tatlılarda bu ikram edilenler arasındaydı. Ve dahası tatlılardan biri bol antep fıstıklıydı( ki ben öyle sanıyordum) Ama değilmiş birkaç gün sonra jeton düştü fıstık diye yediğim şeyin bezelye yada soya fasulyesi olduğunu anladık.
Yani bahsettiğim bu hilede sıklıkla uygulanan birşey ve antep fıstığı yerine sahtekarlar soya fasulyesi ve bezelyeyi öğüterek koyuyorlar ve sizde yeşil rengi görünce bir güzel antep fıstığı yediğinizi sanıyorsunuz.
Özellikle çocukların çok severek yediği ve hatta birçoğunun çiğ olarak tükettiği salam, sosis ve sucukların içine deri, sakatat ve baharatlandırılmış soya karıştırılıyor. Boyanmış iç yağdan kıyma yapılarak satılıyor. Zeytinyağına rafine yağı, fındık ve kanola yağı karıştırılıyor.
Sütün yağı alınarak yağ yerine margarin karıştırılıyor. Kahvaltıların olmazsa olmazı siyah zeytinler kimsayal boya ile renklendiriliyor.
Pekmeze su katılarak çoğaltılıyor(Sanırım bu olay süt içinde geçerlidir)
Yani bu liste aslın da uzadıkça uzuyor. İşin kısası tesadüfen yaşıyoruz. Peki ne yapacaz derseniz? Benim tavsiyem kesinlikle güvenilir markaları tercih edin. Eti alırken gözünüzün önünde kestirip parça yada kıyma şeklin de alın. Mümkün olduğunca doğallığına inanıp bildiğiniz ürünleri tercih edin. Yoğurdu evde kendiniz yapın. Benim aklıma gelenler bunlar sizinde tavsiyeleriniz varsa konu altından yorumlarınızı yazabilir ve bizimle paylaşabilirsiniz.
Hayatımızı devam ettirmek için tüketilmesi gereken besinlere uygulanan gıda hileleri, hayatı devam ettirmeye çalışırken belkide sağlığımızdan bizi edebilir. Paylaşacağımız bilgiler kesinlikle her marka yada gıda için geçerli değildir. Bunun altını çizmek isterim ki kimse zan altın da kalmasın😉
Medyaya yansıyan gıda hilelerinin için de neler yokki mesela hazır aldığınız bazı yoğurtların üzerinde ki kaymağın aslın da peçete olduğunu biliyormuydunuz? Ben bilmiyordum hatta ne güzel kaymaklı yoğurt diye kimseye vermeden bir güzel kaymağı yiyordum.. İnşallah gerçekten de kaymak yemişimdir şimdi kafam da soru işareti oluştu acaba şimdiye kadar yediğim kaymakların arasında hiç peçete de yedim mi diye..
Peki karpuz kabuğundan cacık yapıldığını duydunuz mu? Evet yanlış duymadınız uyanık bazı restorant işletmecileri sırf ucuza mal olsun diye karpuz kabuğunu tıpkı bir salatalık doğrar gibi doğrayıp cacık yapıyormuş.
Yine geçenlerde bir televizyon kanalının haber programın da yer alan hileli döner olayıda beni epey ürküttü. Çünkü et dönerin içine bazıları soya kıyması, tavuk ve hindi eti karıştırdığı yetmiyormuş gibi hayvanın ne kadar iç organı sakatat falan varsa bunlarıda bir güzel karıştırıp döner yapıyor ve bu karışımda belli olmasın diye hani şu doğumdan sonra içilen lohusa şerbeti varya hah işte onunla da renklendiriyormuş( of ki ne of)
Bu arada mutfakların vazgeçilmezi baharetler de unutulmamış ve sahtekarlar tarafından uygulanan hileler baharatlara da bulaşmış. Mesela karabiber, kırmızı biber ve pul biberin içine dal, çöp, yaprak gibi olmaması gereken maddeler katılarak öğütülüyor ve buda hileye neden oluyor.
Geçen sene akrabalarla bayağı kalabalık gittiğimiz bir otel vardı. Saat 4 gibi pastalar ve kurabiyeler ikram edilirdi. Hatta benim de her gün bıkmadan usanmadan severek yediğim bazı tatlılarda bu ikram edilenler arasındaydı. Ve dahası tatlılardan biri bol antep fıstıklıydı( ki ben öyle sanıyordum) Ama değilmiş birkaç gün sonra jeton düştü fıstık diye yediğim şeyin bezelye yada soya fasulyesi olduğunu anladık.
Yani bahsettiğim bu hilede sıklıkla uygulanan birşey ve antep fıstığı yerine sahtekarlar soya fasulyesi ve bezelyeyi öğüterek koyuyorlar ve sizde yeşil rengi görünce bir güzel antep fıstığı yediğinizi sanıyorsunuz.
Özellikle çocukların çok severek yediği ve hatta birçoğunun çiğ olarak tükettiği salam, sosis ve sucukların içine deri, sakatat ve baharatlandırılmış soya karıştırılıyor. Boyanmış iç yağdan kıyma yapılarak satılıyor. Zeytinyağına rafine yağı, fındık ve kanola yağı karıştırılıyor.
Sütün yağı alınarak yağ yerine margarin karıştırılıyor. Kahvaltıların olmazsa olmazı siyah zeytinler kimsayal boya ile renklendiriliyor.
Pekmeze su katılarak çoğaltılıyor(Sanırım bu olay süt içinde geçerlidir)
Yani bu liste aslın da uzadıkça uzuyor. İşin kısası tesadüfen yaşıyoruz. Peki ne yapacaz derseniz? Benim tavsiyem kesinlikle güvenilir markaları tercih edin. Eti alırken gözünüzün önünde kestirip parça yada kıyma şeklin de alın. Mümkün olduğunca doğallığına inanıp bildiğiniz ürünleri tercih edin. Yoğurdu evde kendiniz yapın. Benim aklıma gelenler bunlar sizinde tavsiyeleriniz varsa konu altından yorumlarınızı yazabilir ve bizimle paylaşabilirsiniz.