Inadına pofidik simid

SaBıR MeLeĞi

Aktif Üye
Üye
Inadına pofidik simid
inadına pofidik simit
MALZEMELER: 2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 TATLI KAŞIĞI DOLUSU TOZ ŞEKER
1 PAKET YAŞ YUVA MAYA
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE PEKMEZLİ SU VE SUSAM
YAPILIŞI: ILIK SÜT ŞEKER MAYA BİR KAPTA KARIŞTIRILIR VE SONRA SIVI YAĞ VE TUZ EKLENİR, HEPSİ KARIŞTIKTAN SONRA UN EKLENİR VE KULAK MEMESİ KIVAMINDA'N AZ CIVIK YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR MAYALANDIKTAN SONRA HAMURA ŞEKİL VERMESİ SİZE KALMIŞ İÇİNE İSTEĞE GÖRE PEYNİR MAYDONOZ KOYABİLİRSİNİZ YADA SADE YAPIN BEN ÖRGÜ GİBİ YAPTIM. VE EN SON ÖNCE PEKMEZLİ SUYA SONRA SUSAMA BATIRIP AZ YAĞLI TEPSİYE DİZDİKTEN SONRA FIRINA PİŞMEYE BIRAKILIR.BU TARİFİ ŞİDDETLE YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM BEN BİTTİKÇE HEMEN YENİSİNİ YAPIYORUM DAYANILMAZ BİŞEY AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :ar4fd:
 
Cevap: Inadına pofidik simid

Tarif icin tsk ederim ellerine saglik😀
Söz verdigim gibi benim yaptigim Peynirli Pogacann tarifini veriyorum.

Malzemeler:
2 tane yas maya
2 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
2 yumurtanin aki(sarilari sonra üstüne sürülecek)
2,5 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi siviyag
aldigi kadar un

Hazirlanisi:
malzemeleri karistirip, kulak memesi kivamina getiriyorsunuz.
iyice yogurdunuz hamuru üstünü kapatip sicak bir yerde 15dka dinlendiriyorsunuz.
istediginiz büyüklükte hamur koparip icini peynir maydanoz harciyla dolduruyorsunz ve uclarini kapiyorsunuz (ben fazla bastirmiyorum pisince biraz aciliyo cok güzel görünüyor)
bunlari yaglanmis tepsilerinize yerlestiriyorsunuz bi 20 dkada tepsinin üstünde dinlendiriyorsunuz
üstüne yumurta sarisi ve susam sürüyorsunuz
180 derecede isitilmis firina sürüp altin sarisi olana kadar pisiriyorsunuz.

Tarif 3 tepsilikdir
:D:D

Afiyet bal seker olsun meleklerimmmm
 
Cevap: Inadına pofidik simid

ikinizede tarif icin tesekkur ederim kizlar
 
Geri
Üst