Inadına pofidik simid
inadına pofidik simit
MALZEMELER: 2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 TATLI KAŞIĞI DOLUSU TOZ ŞEKER
1 PAKET YAŞ YUVA MAYA
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE PEKMEZLİ SU VE SUSAM
YAPILIŞI: ILIK SÜT ŞEKER MAYA BİR KAPTA KARIŞTIRILIR VE SONRA SIVI YAĞ VE TUZ EKLENİR, HEPSİ KARIŞTIKTAN SONRA UN EKLENİR VE KULAK MEMESİ KIVAMINDA'N AZ CIVIK YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR MAYALANDIKTAN SONRA HAMURA ŞEKİL VERMESİ SİZE KALMIŞ İÇİNE İSTEĞE GÖRE PEYNİR MAYDONOZ KOYABİLİRSİNİZ YADA SADE YAPIN BEN ÖRGÜ GİBİ YAPTIM. VE EN SON ÖNCE PEKMEZLİ SUYA SONRA SUSAMA BATIRIP AZ YAĞLI TEPSİYE DİZDİKTEN SONRA FIRINA PİŞMEYE BIRAKILIR.BU TARİFİ ŞİDDETLE YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM BEN BİTTİKÇE HEMEN YENİSİNİ YAPIYORUM DAYANILMAZ BİŞEY AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
MALZEMELER: 2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 TATLI KAŞIĞI DOLUSU TOZ ŞEKER
1 PAKET YAŞ YUVA MAYA
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE PEKMEZLİ SU VE SUSAM
YAPILIŞI: ILIK SÜT ŞEKER MAYA BİR KAPTA KARIŞTIRILIR VE SONRA SIVI YAĞ VE TUZ EKLENİR, HEPSİ KARIŞTIKTAN SONRA UN EKLENİR VE KULAK MEMESİ KIVAMINDA'N AZ CIVIK YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR MAYALANDIKTAN SONRA HAMURA ŞEKİL VERMESİ SİZE KALMIŞ İÇİNE İSTEĞE GÖRE PEYNİR MAYDONOZ KOYABİLİRSİNİZ YADA SADE YAPIN BEN ÖRGÜ GİBİ YAPTIM. VE EN SON ÖNCE PEKMEZLİ SUYA SONRA SUSAMA BATIRIP AZ YAĞLI TEPSİYE DİZDİKTEN SONRA FIRINA PİŞMEYE BIRAKILIR.BU TARİFİ ŞİDDETLE YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM BEN BİTTİKÇE HEMEN YENİSİNİ YAPIYORUM DAYANILMAZ BİŞEY AFİYET BAL ŞEKER OLSUN