BeyazMelek
Daimi Üye
İki renkli revani tarifi
Bu konu; iki renkli revani ile ilgili bilgi vermektedir.
Geçen gün misafirliğe gittiğim bir evde ebruli kek görünce bunun revanide denemiş hali ne güzel olurdu diye düşündüm. Sizlere sunacağım bu tarifi dilerseniz ebruli keke gibi de yapabilirsiniz ama iki renkli revani her haliyle beğeni toplamayı başaran güzel bir tariftir. Ayrıca güzel bir akşam yemeğinin ardından beğenilerek yenilebilecek pratik bir tatlıdır.
Malzemeler;
250 gr erimiş tereyağı
1 su bardağı seker
3 yumurta
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için,
3,5 su bardağı seker
3,5 su bardağı su
1/4limon suyu
Üzeri için;
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kasığı Hindistan cevizi
Süslemek için
Krem şanti
Hazırlanışı;
Yumurtaları şekerle çırpın. Erimiş yağı ilave edin ve çırpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış orta boy bir tepsiye boşaltın ve ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Önceden kaynattığınız ilik şerbeti, fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbetini iyice çekince, bir kalıp veya bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkartın. Kenarlarında kalan tatlı parçalarını bir kâseye alın. İçine kakao ve Hindistan cevizi ekleyip İyice karıştırın. Bu kakaolu karışımı, yuvarlak tatlıların üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin.Krem santi ile süsleyip servis edin.
Geçen gün misafirliğe gittiğim bir evde ebruli kek görünce bunun revanide denemiş hali ne güzel olurdu diye düşündüm. Sizlere sunacağım bu tarifi dilerseniz ebruli keke gibi de yapabilirsiniz ama iki renkli revani her haliyle beğeni toplamayı başaran güzel bir tariftir. Ayrıca güzel bir akşam yemeğinin ardından beğenilerek yenilebilecek pratik bir tatlıdır.
Malzemeler;
250 gr erimiş tereyağı
1 su bardağı seker
3 yumurta
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için,
3,5 su bardağı seker
3,5 su bardağı su
1/4limon suyu
Üzeri için;
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kasığı Hindistan cevizi
Süslemek için
Krem şanti
Hazırlanışı;
Yumurtaları şekerle çırpın. Erimiş yağı ilave edin ve çırpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış orta boy bir tepsiye boşaltın ve ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Önceden kaynattığınız ilik şerbeti, fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbetini iyice çekince, bir kalıp veya bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkartın. Kenarlarında kalan tatlı parçalarını bir kâseye alın. İçine kakao ve Hindistan cevizi ekleyip İyice karıştırın. Bu kakaolu karışımı, yuvarlak tatlıların üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin.Krem santi ile süsleyip servis edin.