*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
İftara Yakışan Bir Lezzet Orman Kebabı Tarifi
orman kebabı nasıl yapılır
orman kebabı malzemeleri
orman kebabı tarifi
Evet hanımlar 2013 Ramazan ayının ilk gününü yaşadığımız şu günlerde hemen hemen her evi iftarda ne pişirsem telaşı sardı. İftara misafir alacaksanız ve ana yemek olarak ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizlere görüntüsü ve lezzeti ile çok beğenilen orman kebabını önerebilirim. Orman kebabı birden fazla tarifle deneyebilir ve damak zevkinize en uygun olan tarifi uygulayabilirsiniz.
İşte orman kebabı malzemeleri ile birlikte farklı orman kebabı tarifleri;
Malzemeler
300 Gr but tarafından yağlı koyun eti
4 Adet büyük patates
3 Adet orta büyüklükte havuç
5 Çorba kaşığı margarin
250 Gr soğan
1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
1 Çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 veya 2,5 Su bardağı su
Orman Kebabı tarifi
Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
Başka Bir Tarif
Malzemeler.
Yapılışı:
1 Uygun boy bir termik tabanlı tencereye etler ve ince kıyılmış soğan koyularak birlikte kavrulur.Et suyunu çekinceye kadar pişirilir.Un ilave edilerek karıştırılır.Suyu koyulur ve kapağı kapatılır.
2 Alev ayarı yapıldıktan 20 dakika sonra küp şeklinde kesilmiş havuçlar ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir,küp seklinde kesilerek kızartılmış patates,haşlanmış bezelye ve tuz koyulur,10 dakika daha pişirilir.Kekik serpilerek servis yapılır.
Başka Bir Tarif
Malzemeler.
Yapılışı:
1 Küçük doğranmış soğan,et ve yağ tencereye konur.Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.
2 Salça konur biraz daha karıştırılıp 2-3 bardak su ilâve edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
3 Patates soyulur,havuç kazınır.Küçük küçük doğranır.
4 Yumuşayan ete ilâve edilip kapak kapatılır. Sebzeler pişinçe konserve bezelye ve tuz ilâve edilir.5-10 dakika sonra kekik serpilip ateşten alınır.
Kısa Bilgi :
Konserve kutularını alt ve üst yüzeyleri yukarı ise bozuktur.Kullanılması tehlikelidir.
orman kebabı malzemeleri
orman kebabı tarifi
Evet hanımlar 2013 Ramazan ayının ilk gününü yaşadığımız şu günlerde hemen hemen her evi iftarda ne pişirsem telaşı sardı. İftara misafir alacaksanız ve ana yemek olarak ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizlere görüntüsü ve lezzeti ile çok beğenilen orman kebabını önerebilirim. Orman kebabı birden fazla tarifle deneyebilir ve damak zevkinize en uygun olan tarifi uygulayabilirsiniz.
İşte orman kebabı malzemeleri ile birlikte farklı orman kebabı tarifleri;
Malzemeler
300 Gr but tarafından yağlı koyun eti
4 Adet büyük patates
3 Adet orta büyüklükte havuç
5 Çorba kaşığı margarin
250 Gr soğan
1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
1 Çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 veya 2,5 Su bardağı su
Orman Kebabı tarifi
Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
Başka Bir Tarif
Malzemeler.
- 1 kg. kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 4 adet orta boy patates
- 100 gram bezelye(konserve veya haşlanmış)
- 1 çorba kaşığı un,
- 1-1,5 bardak su
- Tuz,kekik
Yapılışı:
1 Uygun boy bir termik tabanlı tencereye etler ve ince kıyılmış soğan koyularak birlikte kavrulur.Et suyunu çekinceye kadar pişirilir.Un ilave edilerek karıştırılır.Suyu koyulur ve kapağı kapatılır.
2 Alev ayarı yapıldıktan 20 dakika sonra küp şeklinde kesilmiş havuçlar ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir,küp seklinde kesilerek kızartılmış patates,haşlanmış bezelye ve tuz koyulur,10 dakika daha pişirilir.Kekik serpilerek servis yapılır.
Başka Bir Tarif
Malzemeler.
- 1 kg kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
- 2-3 çorba kaşığı margarin
- 2-3 soğan
- 3 patates
- 3 havuç
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 2 çorba kaşığı salça
- 2 çay kaşığı kekik
- Tuz
Yapılışı:
1 Küçük doğranmış soğan,et ve yağ tencereye konur.Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.
2 Salça konur biraz daha karıştırılıp 2-3 bardak su ilâve edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
3 Patates soyulur,havuç kazınır.Küçük küçük doğranır.
4 Yumuşayan ete ilâve edilip kapak kapatılır. Sebzeler pişinçe konserve bezelye ve tuz ilâve edilir.5-10 dakika sonra kekik serpilip ateşten alınır.
Kısa Bilgi :
Konserve kutularını alt ve üst yüzeyleri yukarı ise bozuktur.Kullanılması tehlikelidir.