İftara ne pişirsem SALI menüsü
zeytinyağlı yaprak sarma iftara ne pişirsem iftara ne pisirsem iftaranepisirsem
iftar menüsü, iftara ne pişirsem, salı günü menüsü, haftalık menüler hakkında bilgiler
iftarda ne pişirsem diye düşünmeyin😀 meleklerim işte size salı günü iftar menüsü
İftar Menüsü Salı
tavuk suyu çorba
kağıt kebabı
zeytinyağlı sarma
marul salatası
yalancı tavuk göğsü
Tavuk Suyu Çorba
Malzemeler
haşlanmış tavuğun süzülmüş suyu
Tel şehriye
1 çorba kaşığı un
yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
maydanoz
Tavuk suyunu kaynatın. İçine tel şehriyeyi ekleyin. Unu, limon suyunu, yoğurdu ve 1-2 kaşık sıcak tavuk suyunu karıştırın. Tel şehriye yumuşayanca terbiyeyi iplik gibi akıtarak kaynayan çorbaya karıştırın. Biraz koyulaşınca maydanozunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile servis yapın.
Kağıt Kebabı
1 kilo kuzu eti
2 adet soğan
2 adet domates
10 tane yeşil biber
2 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Bir tepsinin içine yıkanmış etleri koyun. Kabuğu soyulup ortadan ikiye kesildikten sonra hilal gibi doğranmış soğanları kabukları soyup küçük parçalara ayrılmış domatesi, dörde bölünmüş yeşil biberleri iyice kıyılmış dereotunu, bir tatlı kaşığı karabiber ve biraz tuzu da etlere ilave ederek iyice karıştırın. Başka bir yerde üst üste konup hazırlanan iki geniş ve yağlı kağıdın ortasına bütün malzemeyi doldurun. Her iki tarafından kağıdı ortaya toplayarak düzenli bir paket yapın ve dört tarafından sicimle sarın. Kağıdın üstünü suyla ıslattıktan sonra bir tepsiye koyarak ve üstlerini arada sırada ıslatarak fırında iki buçuk saat pişirin. İplerini kesin yukarıdan kağıdı boydan boya kapak şeklinde kesip çıkarın
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Malzemeler
1 kg tuzlu üzüm yaprağı (sebze pazarlarından alabilirsiniz)
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber
5-6 dal maydanoz
isteğe bağlı kuşüzümü ya da fıstık da eklenebilir.
Hazırlanışı
Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin.
Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.
Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin.
Yalancı Tavuk Göğsü
1/2 Paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız
Yapılışı
Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyorum, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum.
iftar menüsü, iftara ne pişirsem, salı günü menüsü, haftalık menüler hakkında bilgiler
iftarda ne pişirsem diye düşünmeyin😀 meleklerim işte size salı günü iftar menüsü
İftar Menüsü Salı
tavuk suyu çorba
kağıt kebabı
zeytinyağlı sarma
marul salatası
yalancı tavuk göğsü
Tavuk Suyu Çorba
Malzemeler
haşlanmış tavuğun süzülmüş suyu
Tel şehriye
1 çorba kaşığı un
yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
maydanoz
Tavuk suyunu kaynatın. İçine tel şehriyeyi ekleyin. Unu, limon suyunu, yoğurdu ve 1-2 kaşık sıcak tavuk suyunu karıştırın. Tel şehriye yumuşayanca terbiyeyi iplik gibi akıtarak kaynayan çorbaya karıştırın. Biraz koyulaşınca maydanozunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile servis yapın.
Kağıt Kebabı
1 kilo kuzu eti
2 adet soğan
2 adet domates
10 tane yeşil biber
2 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Bir tepsinin içine yıkanmış etleri koyun. Kabuğu soyulup ortadan ikiye kesildikten sonra hilal gibi doğranmış soğanları kabukları soyup küçük parçalara ayrılmış domatesi, dörde bölünmüş yeşil biberleri iyice kıyılmış dereotunu, bir tatlı kaşığı karabiber ve biraz tuzu da etlere ilave ederek iyice karıştırın. Başka bir yerde üst üste konup hazırlanan iki geniş ve yağlı kağıdın ortasına bütün malzemeyi doldurun. Her iki tarafından kağıdı ortaya toplayarak düzenli bir paket yapın ve dört tarafından sicimle sarın. Kağıdın üstünü suyla ıslattıktan sonra bir tepsiye koyarak ve üstlerini arada sırada ıslatarak fırında iki buçuk saat pişirin. İplerini kesin yukarıdan kağıdı boydan boya kapak şeklinde kesip çıkarın
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Malzemeler
1 kg tuzlu üzüm yaprağı (sebze pazarlarından alabilirsiniz)
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber
5-6 dal maydanoz
isteğe bağlı kuşüzümü ya da fıstık da eklenebilir.
Hazırlanışı
Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin.
Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.
Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin.
Yalancı Tavuk Göğsü
1/2 Paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız
Yapılışı
Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyorum, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum.