İftara Ne Pişirsem PERŞEMBE menüsü

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
İftara Ne Pişirsem PERŞEMBE menüsü
yoğurt tatlısı iftara ne pişirsem yoğurt tatlısı
iftar menüleri, iftarda ne yapsam, iftar menüsü perşembe, iftar yemekleri hakkında genel bilgiler


melekler işte karşınızdaa perşembe günü iftar menüsüü



İftar Menüsü Perşembe

domates çorbası
biber dolması
peynirli pide
gül tatlısı



Domates Çorbası




4 adet iri domates
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur)
isteğe göre kaşar peyniri
tuz yada 1 adet et bulyon

Yapılışı:

1- Domatesleri soyup rendeleyin yada rondodan geçirin.
2- Margarin ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten sonra isterseniz 1-2 yemek kaşığı salça ekleyin.
3- Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
4- Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü +4 bardağı suyu ilave edin. Çorba kaynayıncaya kaar karıştırarak pişirin.
5- Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.



Biber Dolması







1 kg. orta boy dolmalık biber
500 gr. az yağlı dana kıyması
1 adet ince doğranmış büyük soğan
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası yada 2 domates
2 çorba kaşığı tereyağı yada margarin
maydanoz
tuz

Yaplışı

Yıkanıp çekirdekleri çıkarılan biberler derince bir tencereye dizilir. Kıyma, soğan, pirinç, salça veya domates, maydanoz, tuz ve biraz su, ayrı bir kapta iyice karıştırılarak, dolmanın içi hazırlanır. Hazırlanan iç, biberlerin içine yerleştirilir ve biberlerin üzerinden kesilen kapaklar üzerlerine konur. Margarin veya tereyağı küçük parçalar halinde biberlerin üzerine konur, tencereye yarım fincan su ilave edilerek çok yavaş ateşte 1 saat kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

Peynirli Pide




Malzemeler

5 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
1 kahve fincanı süt
3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta akı peynire )
1 küçük kalıp beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
1- Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.

2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif un lanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.

3- Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan pişirilir.

4- Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için).



Gül Tatlısı




Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin
1 çay bardağı irmik
kabartma tozu
vanilya
alabildiğince un

şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Hazırlanışı
İlk olarak şerbeti yaparak soğumaya bırakın.

Tatlı hamurunu yoğurun ve merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin. Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz. Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve 160 derece fırında pişirin. Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbet üzerine dökün.