İftara ne pişirsem ÇARŞAMBA menüsü

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
İftara ne pişirsem ÇARŞAMBA menüsü
iftara ne pişirsem iftara ne pişirsem carşamba
iftar menüleri, iftar yemekleri, iftara ne pişirsem, çarşamba günü menüsü, tarifleri hakkında bilgiler




evet melekler menülerimize devam ediyoruz işte size çarşamba günü iftar menüsü


İftar Menüsü Çarşamba

sebzeli mercimek çorbası
sodalı börek
fırında köfte
pilav
prenses tatlısı



Sebzeli mercimek çorbası

saglik-haberleri-corba-tavuk-suyuna-corba-ilactan-daha-faydali-212x266-260.jpg


MALZEMELER
1 çorba kaşığı pirinç
1 bardak kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı margarin
1 büyük patates
1 orta boy havuç
3 dilim ekmek
4 yeşil biber
3 küçük soğan
10 bardak su
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış, yıkanmış mercimeği, yağı ve kabukları soyulmuş bütün soğanları, kaynamakta olan et suyuna katıp, karıştırın.
Bu arada havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın, yeşil biberi ince ince kıyın ve mercimek biraz pişene kadar bekleyin. Kesinlikle tencerenin kapağını kapatmayın ve arada bir biriken köpükleri alın. Tuzunu, kırmızı biberini ekleyip, önce havucu, daha sonra patatesi, pirinci ve yeşil biberleri katın. Ezilip dağılmamaları için özen gösterin. Çorbanız piştiğinde, arzu ederseniz yağda kızarmış küçük ekmeklerle süsleyebilirsiniz.


Sodalı Börek


eecdd6da5075dd54d35c5ac02954afc9_1276401418-37a.jpg


6 adet yufka
yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
1 küçük şişe soda
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
susam, çörek otu

Yapılışı:Maydanozun saplarını temizleyip. Peynir rendesi yada lor ile karıştırın. İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin. Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. (tuz ilave etmeyin) İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın. Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın. Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin. Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın. Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin.ve üzerini kaşıkla ıslayın. En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin. Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harç ile ıslayın. En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin.Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün. Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin.Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.


Fırında Köfte

Resim 028-188.jpg


Yarım kilogram kıyma
3 dilim ekmek (ıslatılmış)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Köfte baharı
Karabiber

Yapılışı

Salça hariç bütün malzemeler yoğurulur ve yağlanmış küçük tepsiye köfte konup elle tepsinin her tarafına bastırılarak yerleştirilir. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına konup 40-50 dakika pişirilir. Az suyla ezilen salça, köftenin her yanına sürülür. Tekrar fırına verilir. 10 dakika sonra çıkarılıp, dilimlenerek servis yapılır.


Prenses Tatlısı


rmktat2.JPG-37.jpg


1 Lt süt

10 silme çorba kasigi irmik

10 çorba kasigi seker

1 pk vanilya

bir miktar kakaolu bisküvi

hindistan cevizi

Yapilisi

Sütün içine irmik, seker ilave edilip iyice pisirilir, ocaktan inmesine yakin vanilya ilave edilir.

Tepsiye yarisi dökülüp üzerine bisküviler siralanir kalan yarisi siralanan bisküvilerin üzerine dökülür.

Üzeri hindistan çevizi ile süslenip buz dolabinda 1 saat bekletildikten sonra keserek servis yapilir.
 
Geri
Üst