TİTAN
*Melekler Mekanı*
İftar Sofralarınız İçin Enfes Güveçte Türlü (Resimli)
güveçte türlü tarifi
türlü nasıl yapılır
güveçte etli türlü
Sevgili melekler, bu akşam iftar için hazırladığım güveçte türlü tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Eşim ve çocuklar hergün yapsam hayır demeyecekleri bir yemek olan güveçte türlü hem kendiniz hem de misafirleriniz için muazzam bir sulu yemek çeşiti. Sebzelerle istediğiniz gibi oynayabileceğiniz güveçte etlü türlüyü ben kuzu kaburga ile pişiriyorum. Siz dana kuşbaşı ile ya da tavuk kuşbaşı ile de damak tadınıza göre isterseniz etsiz bile pişirebilirsiniz. Yapımı çok kolay olan bu yemeğin tarifine geçelim şimdi..🙂
Malzemelerimiz:
Dilediğiniz miktarda et (ben yarım kgdan biraz az kaburga kullandım)
3 patlıcan
bir büyük avuç taze fasülye
bir büyük avuç sivri biber çarliston karışık
2-3 iri domates
2 patates
1 büyük soğan
7-8 diş sarımsak
sıvıyağ (ben riviera zeytinyağı kullanıyorum)
Baharatlar, tuz
Biber ve domates salçası
Az su
Sebzeleri temizleyin yıkayın doğrayın. Büyük bir kap içerisinde salça, yağ, baharat ve su ile karıştırın.
Güvecin dibine etleri yerleştirin.
Üstüne sebzeleri yerleştirin.
En üste domates serpiştirip, ocağa koyun.
Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun
türlü nasıl yapılır
güveçte etli türlü
Sevgili melekler, bu akşam iftar için hazırladığım güveçte türlü tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Eşim ve çocuklar hergün yapsam hayır demeyecekleri bir yemek olan güveçte türlü hem kendiniz hem de misafirleriniz için muazzam bir sulu yemek çeşiti. Sebzelerle istediğiniz gibi oynayabileceğiniz güveçte etlü türlüyü ben kuzu kaburga ile pişiriyorum. Siz dana kuşbaşı ile ya da tavuk kuşbaşı ile de damak tadınıza göre isterseniz etsiz bile pişirebilirsiniz. Yapımı çok kolay olan bu yemeğin tarifine geçelim şimdi..🙂
Malzemelerimiz:
Dilediğiniz miktarda et (ben yarım kgdan biraz az kaburga kullandım)
3 patlıcan
bir büyük avuç taze fasülye
bir büyük avuç sivri biber çarliston karışık
2-3 iri domates
2 patates
1 büyük soğan
7-8 diş sarımsak
sıvıyağ (ben riviera zeytinyağı kullanıyorum)
Baharatlar, tuz
Biber ve domates salçası
Az su
Sebzeleri temizleyin yıkayın doğrayın. Büyük bir kap içerisinde salça, yağ, baharat ve su ile karıştırın.
Güvecin dibine etleri yerleştirin.
Üstüne sebzeleri yerleştirin.
En üste domates serpiştirip, ocağa koyun.
Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun