*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hint mutfağı / Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domates)
ghi nedir
Bayağı fonksiyonlu bir yemek tarifi veriyorum size kızlar.Kökeni Hint mutfağı zengin bir mutfağa sahip olan Hindistandan buyrun size Tamatar Panir Malai
Malzemeler:
8 Litre sut
8-9 corba kasigi limon suyu
4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus)
1/2 litre cig krema
2 corba kasigi ghi
2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz
1 tatli kasigi tane kimyon
1 tatli kasigi toz zerdecal
1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
Kaynar sütün icine limon suyu konur. Sut kesilince atesten alinip 10 dak. bekletilir. Sonra bir tulbentten suzulur.
5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir.
10 dak. suzulmasi icin bekletilir.
Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur.
Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir.
Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir.
1 dak. daha pisirilir. Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir.
Karabiber serpilip karistirilir. Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir.
*Puri ile lezzet ve besin degeri artar.
*Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir.
Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir.
*Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek
Bayağı fonksiyonlu bir yemek tarifi veriyorum size kızlar.Kökeni Hint mutfağı zengin bir mutfağa sahip olan Hindistandan buyrun size Tamatar Panir Malai
Malzemeler:
8 Litre sut
8-9 corba kasigi limon suyu
4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus)
1/2 litre cig krema
2 corba kasigi ghi
2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz
1 tatli kasigi tane kimyon
1 tatli kasigi toz zerdecal
1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
Kaynar sütün icine limon suyu konur. Sut kesilince atesten alinip 10 dak. bekletilir. Sonra bir tulbentten suzulur.
5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir.
10 dak. suzulmasi icin bekletilir.
Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur.
Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir.
Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir.
1 dak. daha pisirilir. Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir.
Karabiber serpilip karistirilir. Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir.
*Puri ile lezzet ve besin degeri artar.
*Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir.
Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir.
*Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek