Hint mutfağı / Köri Soslu Börülceli Tavuk

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hint mutfağı / Köri Soslu Börülceli Tavuk
köri soslu tavuk nasıl yapılır köri soslu tavuk hazır sosu hazır tarifi
Malzemeler:

500 gr Börülce veya kilçiksiz taze fasulye
500 gr haslanmis tavuk eti
1 su bardagi yogurt
3 yemek kasigi mayonez
Tuz
3 çorba kasigi köri
1 çorba kasigi hardal


Yapilisi:

Börülceleri veya fasulye kullaniyorsaniz fasulyeleri biçakla 4'e bölerek çok fazla öldürmeden haslayin. Bu malzeme yesil ve hafif diri, ama pismis olmalidir.
Bu malzemeyi süzüp sogumaya birakin.
Pismis tavuk etini börülce veya fasulyelerin boyunda uzunlamasina ve yassi olarak kesin. Bir kasede, yogurdu, mayonezi, hardali ve 3 çorba kasigi köriyi ve tuzu çirparak karistirin.
Sonra bu karisimin içine börülceleri ve dilimlenmis tavuk etini ekleyip tamamen birbirine bulanacak sekide ilave edin ve yine iyice karistirin.

*Servis tabagina alarak sogumus halde servis yapiniz.
 
merhaba gayet güzel bir paylaşım olmuş, bende evde kendim tarifi yapmak istedim ama markette bulamayınca geçenlerde sipariş verdiğim yerden aldım tüm malzemeleri topluca gönderiyorlar, deneyebilirsin 😉
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst