*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hint mutfağı / Chapati
chapati hindistan yemekleri nelerdir
Aslında chapati bizim yemek kültürümüzede benziyor arkadaşlar Türk yemek kültürünun başlarında gelen hamur işi börekler çörekler biliyorsun Bu yüzden chapati tarifini hamur işi börek ve çöreklerden hoşlananlar hiç çekinmeden yapabilirlir şimdiden afiyet olsun🙂
Malzemeler:
Yapilisi:
Margarini tavada eritip, soğutunuz.
3 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz yapınız.
Eritilmiş margarini ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoğurunuz.
Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz. (Yumuşak ama ele yapışmayan)
Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz.
18 veya 24 bezeye ayırınız.
Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız.
Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduğunuz sıvı margarine kağıt havluyu batırıp, tavayı yağlayınız.
Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız.
Aslında chapati bizim yemek kültürümüzede benziyor arkadaşlar Türk yemek kültürünun başlarında gelen hamur işi börekler çörekler biliyorsun Bu yüzden chapati tarifini hamur işi börek ve çöreklerden hoşlananlar hiç çekinmeden yapabilirlir şimdiden afiyet olsun🙂
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 50 gr. margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
Yapilisi:
Margarini tavada eritip, soğutunuz.
3 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz yapınız.
Eritilmiş margarini ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoğurunuz.
Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz. (Yumuşak ama ele yapışmayan)
Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz.
18 veya 24 bezeye ayırınız.
Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız.
Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduğunuz sıvı margarine kağıt havluyu batırıp, tavayı yağlayınız.
Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız.