Hint mutfağı / Chapati

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hint mutfağı / Chapati
chapati hindistan yemekleri nelerdir
Aslında chapati bizim yemek kültürümüzede benziyor arkadaşlar Türk yemek kültürünun başlarında gelen hamur işi börekler çörekler biliyorsun Bu yüzden chapati tarifini hamur işi börek ve çöreklerden hoşlananlar hiç çekinmeden yapabilirlir şimdiden afiyet olsun🙂

chapati1-2163.jpg


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 50 gr. margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su


Yapilisi:

Margarini tavada eritip, soğutunuz.
3 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz yapınız.
Eritilmiş margarini ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoğurunuz.

Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz. (Yumuşak ama ele yapışmayan)
Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz.
18 veya 24 bezeye ayırınız.
Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız.

Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduğunuz sıvı margarine kağıt havluyu batırıp, tavayı yağlayınız.

Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız.
 
garam masala

hint yemeklerinde kullanılan en iyi baharat garam masalayı bulmak pek mümkün değil ancak aramalarım sonucunda ankarada mısır çarşısı baharatta buldum .her baharatı karıştırıp yorulmaktansa ordan gidip almak en doğrusu duyurulur ...
 
Hint yemeklerinde kullanılan garam masalayı GurmeReyon Sanal Gurme Market adresinden temin edebilirsiniz. Benimde uzun zamandan beri arayıpta bulamadığım bir üründü. Bilginize arkadaşlar
 
Bizim bazlamaya benziyor ya tarifi . Anneciğim ne kadar da güzel yapar bazlamayı .Sıcak sıcak üzerine tere yağı sürüp yemek gibisi yok . Chapatide bazlamanın kopyası 🙂
 
Geri
Üst