hindistan cevizli muhallebi hindistancevizli muhallebi muhallebili toplar lokumlu topları
Sütlü Tatlılar
HİNDİSTANCEVİZLİ MUHALLEBİ
Kullanılacak malzeme:
7 bardak süt,
1+1/4 bardak toz şekeri,
1/2 kahve fincanı nişasta,
1+1/2 fincan pirinç unu,
1+1/4 bardak su,
1/2 çay kasığı tuz,
1 kahve fincanı dövülmüş hindistancevizi.
Yapımı: Bir tencereye sütü, şekeri, tuzu ve hindistan cevizini koyup karıştırarak bunları kaynatmalı.
Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç ununu koymalı. Bunları karıştırırken 1 1/4 bardak suyu sicim gibi akıtarak katmalı. Pirinç unuyla nişastayı suda iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan sütü çabuk çabuk karıştırarak bunları sicim gibi akıtarak katmalı.
Pirinç unuyla nişasta süte yedirildikten sonra karıştırılarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirilmeli. Sonra tenceredeki muhallebi kâse veya çukur tabaklara bölünmeli. Muhallebi iyice soğuduktan sonra servis yapmalı.