T
TİTAN
Forum Okuru
Hiç Kıtte Turşusu Yediniz mi ?
Kıtte Turşusu
Kıtte Turşusu Malzemeler
Sevgili melekler, kıtte turşusu denilinde o da ne demiş olabilirsiniz ama kıtte ince ve uzun bir tür acur çeşididir. Turşu seven meleklerimizle daha önce paylaştığımız değişik asma filizi turşusu tarifimizin ardından şimdi de kıtte turşusu nasıl yapılır paylaşmak istiyoruz 🙂
1 kg kıtte(ACUR İnce, uzun bir çeşit salatalık,)
1/2 yeşil biber
250 gr. taze fasülye
2 baş sarımsak
1 demet nane
1 bardak kaya tuzu
2 şişe sirke
Kıtte Turşusu Tarifi
Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır. Biberler yıkanıp uzunlamasına yarıya kadar yarılır. Fasülyeler kılçıkları temizlenip yıkanır, büyükse ortadan ikiye bölünür. Sarımsaklar ayıklanır, nanenin sapları kesilip yıkanır.Bütün malzeme sirke ve tuz ilavesi ile geniş bir kapta iyice karıştırılıp bir kavanoza doldurulur.
Sirkenin kavanozdaki malzemenin yüzünü örtmesine dikkat edilir, eskik gelirse sirke ilave edilir. Turşuların yüzeye çıkmaması için kesilen nane sapları elle sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır ve kapağı konur. Turşu on gün sonra yenmeye hazır hale gelir. tüketebilirsiniz.
Kıtte Turşusu Malzemeler
Sevgili melekler, kıtte turşusu denilinde o da ne demiş olabilirsiniz ama kıtte ince ve uzun bir tür acur çeşididir. Turşu seven meleklerimizle daha önce paylaştığımız değişik asma filizi turşusu tarifimizin ardından şimdi de kıtte turşusu nasıl yapılır paylaşmak istiyoruz 🙂
1 kg kıtte(ACUR İnce, uzun bir çeşit salatalık,)
1/2 yeşil biber
250 gr. taze fasülye
2 baş sarımsak
1 demet nane
1 bardak kaya tuzu
2 şişe sirke
Kıtte Turşusu Tarifi
Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır. Biberler yıkanıp uzunlamasına yarıya kadar yarılır. Fasülyeler kılçıkları temizlenip yıkanır, büyükse ortadan ikiye bölünür. Sarımsaklar ayıklanır, nanenin sapları kesilip yıkanır.Bütün malzeme sirke ve tuz ilavesi ile geniş bir kapta iyice karıştırılıp bir kavanoza doldurulur.
Sirkenin kavanozdaki malzemenin yüzünü örtmesine dikkat edilir, eskik gelirse sirke ilave edilir. Turşuların yüzeye çıkmaması için kesilen nane sapları elle sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır ve kapağı konur. Turşu on gün sonra yenmeye hazır hale gelir. tüketebilirsiniz.