Uzman SühaN
Administrator
Hazımsızlık nedir ? Hazımsızlığın nedenleri ve tedavisi nasıldır ?
Hazımsızlık, yaygın bir mide problemidir. Hazımsızlığın bazı temel nedenleri, yiyeceklerin yanlış çiğnenmesi, aşırı alkol alınması, aşırı baharatlı ve yağlı yiyecek tüketimi, sigara içmek, vb.Birçok hazımsızlık belirtileri arasında mide bulantısı, karın ağrısı, mide ekşimesi, kontrolsüz geğirme, şişkinlik, gaz, yanma hissi, karın ağrısı ve hırıltılı mide vb. Bulunur. Hazımsızlık sorunu ile baş etmek için farklı ev ilaçları kullanılabilir.Hazımsızlık, aynı zamanda dispepsi olarak da adlandırılan kronik bir tıbbi durumdur. Genellikle midede ağrıya veya rahatsızlığa neden olur ve yiyecekleri sindirmede güçlükle ilişkilidir. Yeme alışkanlıklarınız ve hatta kronik sindirim problemleriniz hazımsızlığı tetikleyebilir.
Hazımsızlık sık görülen bir sorundur ve hiçbir şey yemediğimizde bile kendini tam anlamıyla hissettirir. Hazımsızlık midenizdeki asit özofagusunuza geri aktığında ortaya çıkar. Ayrıca midenizde iltihaba ve tahrişe neden olur. İyi tedavi edilmediğinde dolgunluk, ağrı, ağırlık ve hatta bulantı gibi büyük rahatsızlıklara neden olabilir.Hazımsızlık, hem cinsiyet hem de her yaştan insanları etkiler. Hazımsızlık nedenleri yukarıda belirtilmiştir. Aşırı alkol tüketimi, ağrı kesiciler ve aspirin gibi ilaçların aşırı kullanımı, ülser gibi sindirim sistemi anormalliği ile ilişkili durumlar ve depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar hazımsızlık gelişme riskini artırabilir.Eğer hazımsızlık tekrarlanan kilo kaybı, kanlı veya kansız kusma, iştah kaybı, dışkıda kan, üst veya alt sağ karın bölgesinde ciddi ağrı ve yemek sırasında rahatsızlık ile birlikte , derhal doktora görünmeniz faydanıza olacaktır.Hazımsızlık, reçeteli ilaçlar ile tedavi edilebilir. Ancak, hazımsızlık için birçok doğal ev ilaçları size önemli bir rahatlama sağlayabilir.
Hazımsızlık Belirtileri
Şişkinlik
Mide bulantısı
Kusma
Mide ekşimesi
Bir yemek sırasında ani dolgunluk hissi
Midede yanma hissi
Midede kemirgen hissi
Geğirme
Kanlı kusma
Kilo kaybı
Yutma güçlüğü
Siyah dışkı
Vücudunuzun tüm parçalarını ve organlarını iyi tutabilmesi için suya ihtiyacı vardır. Sindirim sistemini iyileştirmek ve besin emilimini kolaylaştırmak için su da yararlıdır. Su, mideniz tarafından açığa çıkan suları ve asitleri seyrelterek mide ekşimesini hafifletebilir . Gün boyunca en az 8 bardak su içmelisiniz. Zencefil mide bozukluğu ve sindirimi iyileştirmek için popülerdir. Zencefil çayı hazımsızlığınıza iyi gelecektir.Papatya hazımsızlık için eski bir tedavidir. Mideyi yatıştırır ve bağırsak sistemini rahatlatır. Nane yağı bağırsak kas spazmlarını yatıştırır ve mide bulantısını önlemeye yardımcı olur . Bir kaşık rezene veya kimyon tohumu çiğnemek ve yutmak hazımsızlığı durdurmak için harika bir yoldur. Her iki tohum da bağırsaklarda spazmları rahatlatan, bulantıları hafifleten ve şişkinliği kontrol eden yağ içerir.Yarım bardak su ile karıştırılmış bir elma sirkesi de hazımsızlığa iyi gelmektedir.
Hazımsızlık için önlemler
Uyurken başınızı yükseltin
Yavaş yiyin ve yağ, baharat ve kafeinden kaçının.
Nefes egzersizleri yapın
Sigara dumanında bulunan kimyasallar, yiyecek borusu ve mide arasındaki asit gevşemesine ve asit reflüye yol açabilir. Sigarayı bırakmak, bu durumun hafifletilmesinde yardımcı olabilir.Alkol, midenizi mide astarını ağırlaştırabilecek aşırı asit üretmeye teşvik eder. Alkol tüketmekten kaçının.Aşırı kilolu olmanız halinde bu ekstra kiloları vermek hazımsızlığı azaltmada yardımcı olabilir. Ekstra ağırlık aynı zamanda midenize de baskı yapabilir .Günde 3 büyük öğünden ziyade daha küçük, daha sık yemek yiyin. Ayrıca, besinleri yavaş ve iyi çiğnemeye özen gösterin.
Kimyon tohumları geleneksel olarak hazımsızlıkla mücadele etmek için kullanılmıştır. Şişkinlik ve gastrointestinal rahatsızlığı hafifletdiği belirtiliyor.Hazımsızlık için bir başka yaygın çözüm de baldır.Hazımsızlık durumunda bir kaşık bal tüketin.İşte hazımsızlığa yardımcı olabilecek şaşırtıcı bir aday kırmızı biber! Gastroözofageal reflü hastalığı ya da irritabl bağırsak sendromu değil, hazımsızlıktan muzdarip kişiler üzerinde yapılan bir çalışma, kırmızı biber tozu alındığında şişkinlik, ağrı ve mide bulantısı gibi semptomların önemli ölçüde iyileştiğini ortaya koymuştur.Stresin hazımsızlıklarını arttırdığı bilinmektedir. Nefes egzersizleri stresi azaltmak ve sizi sakinleştirmeye yardımcı olabilir.
Aloe vera suyu dahazımsızlığı gidermektedir.Ananas suyu yemeklerden sonra hiperakidite ve mide ekşimesinin azaltılmasında son derece etkilidir. Ananas, midenizde hidroklorik asit seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur.Papaya suyu, midede yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.Bir dilim elma bile asit üretimini sakinleştirebilir ve yanma hissini azaltabilir. Muz vücutta doğal bir antiasit gibi davranır. Hazımsızlık durumunda muz tüketmek faydanıza olacaktır.Herhangi bir sindirim sorunu yaşamanız halinde üzüm tüketin. Üzüm mideyi sakinleştirir.Fesleğen yaprakları da mide bulantısı ve gaz ile mücadele yanı sıra mide ekşimesi giderilmesinde yardımcı olur. 2 ila 3 fesleğen yaprakları çiğnemek, mide asidini en aza indirir.Papatya çayı, mide asidini nötralize etmek için kullanılmıştır. Ayrıca insanlar tarafından stres giderici olarak kullanılır.
Anason, kimyon veya rezene tohumu yapılan çay, mide ekşimesinin yanmasını giderir. Mide ekşimesi meydana geldiğinde bir diş sarımsak çiğneyin Ham sarımsak güçlü bir antibiyotiktir. Taze zencefil, mide ekşimesi için en eski ilaçlardan biridir. Bulantıyı tedavi etmek için de kullanılır. Zerdeçal, sindirimi uyarmaya ve asit oluşumunu önlemeye yardımcı olur . Badem sindirim için özellikle iyidir çünkü yüksek yağ içeriği mide asidini nötralize eder. Kabartma tozu doğal bir antiasittir. Asit nötralize etmek ve asit reflünün neden olduğu mide ekşimesini hafifletir. Bir su bardağına 1 çay kaşığı karbonat bir kaç damla limon suyu sıkıp karıştırın. Hazımsızlığınız geçecektir.Mide ekşimesini hafifletmek için ayranda tüketebilrisiniz.
Anason çayı sıklıkla bronşit tedavisi için kullanılır. Ancak anason çayı, sinir ve sindirim sistemi için faydalıdır. Bu çay, mide ağrısı , mide rahatsızlığı, iç spazmlar, zor sindirim, bağırsak koliti, şişkinlik, pankreas sorunları ve yeme bozuklukları gibi birçok sağlık sorununu tedavi edebilir . Hazımsızlık için doğal ev ilaçları arıyorsanız, anason çayı göz ardı etmemelisiniz.
Enginar çayı hazımsızlık için doğal ev ilaçlarından biri . Enginar birçok sağlık yararları ile doludur. Enginar çayı içmek, safra salgılarını düzenlemeye, kolesterolü düşürmeye ve vücudunuzdaki kan şekeri seviyesini azaltmaya yardımcı olabilir. Enginar çayı da bağırsak ve pankreatik sekresyonların uyarılmasında etkilidir. Enginar balgam söktürücü, karminatif ve diüretik özellikleri içerir.Enginar çayı hazımsızlık için doğal bir çözüm olarak önerilmektedir. Ayrıca, enginar çayı anoreksiya, bronşit , pankreatik ve bağırsak yetmezliği, abdominal şişkinlik, bağırsak parazitleri ve solucanlar tedavi edebilir .
Melissa, mükemmel antispazmodik, bakteriyostatik, antiseptik ve choleretic özellikleri nedeniyle birçok sağlık yararına sahiptir. Melissa, mide salgısının artmasında ve gazların giderilmesinde etkilidir.Limon, mandalina, greyfurt, mandalina, gibi turunçgiller, sindirim sürecini kolaylaştırarak hazımsızlık semptomlarını hafifletebilir. Ayrıca, turunçgiller, bağışıklık sistemini desteklemede ve vücudunuzun hastalıklara karşı savaşmasına yardımcı olan C vitamini ve antioksidanlarla yüklüdür. Antibiyotik özellikleri içerir. Bununla birlikte, eğer bir peptik ülseriniz varsa, narenciye meyvelerini sınırlı miktarlarda tüketmelisiniz. Bunun nedeni, turunçgillerin aşırı tüketilmesinin peptik ülser durumunu kötüleştirebilmesidir.
Kişniş sindirimi iyileştirmek için etkili bir baharatlı olarak kabul edilir çünkü sindirim enzimleri üretimini teşvik edebilir ve midenizi sakinleştirmenize yardımcı olabilir. Kişniş dışında, ayran da hazımsızlık için doğal etkili bir tedavi olarak uzun yıllar kullanılır. Tarçın, sindirim sürecinizde size yardımcı olabilir ve şişkinlik ve kramplardan kurtulmanızı sağlayabilir. Tarçın özü, gastrointestinal hastalıkların tedavisinde ve midenizin sakinleştirilmesinde yardımcı olmak için çağlar boyunca kullanılmıştır. Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirmek ve böylece iyi bir genel sağlık sağlamak için yeteneğine sahiptir. Yoğurt ayrıca hazımsızlık problemlerine de iyi gelmektedir. Limon suyu, vücudunuzdaki zararlı toksinleri giderme yeteneğine sahip güçlü bir antioksidan olarak bilinen yüksek bir C vitamini kaynağı ile doludur. Zencefil ve limon suyu ile birlikte bir miktar sofra tuzunu karıştırıp tüketin midenizin rahatladığını göreceksiniz.
Genel olarak, zerdeçal, mide şişkinliği, ishal, mide ağrısı, bağırsak gazı ve mide ekşimesini iyileştirmede yararlıdır. Buna ek olarak, zerdeçal pek çok yararlı özelliğe sahip olan curcumin olarak adlandırılan bir süper güç bileşiği içerir. Ayrıca, safra kesesi kasılmaları da teşvik etmektedir. hazımsızlık çekiyorsanız mutlaka zerdeçal tüketiniz.Hazımsızlık tedavisinde çok faydalı olabilecek ortak bir mutfak baharatı kakule. Aslında, kakule hazımsızlık ve gaz dahil olmak üzere bir dizi sindirim problemini iyileştirmenize yardımcı olabilecek uçucu yağ içerir. Ayrıca, kakule çayı hazımsızlığı iyileştirmek için çok etkili bir yoldur. Sindirim sürecinizi hızlandırmanıza yardımcı olmak için günde birkaç kez kakule çayı içebilirsiniz.
Papatya çayın antispazmodik özellikleri mide ve bağırsaklardaki kasları gevşetmede etkilidir. Hazımsızlığa ek olarak, papatya gaz, kolik, ishal, irritabl bağırsak sendromu ve mide krampları gibi diğer sindirim koşullarını tedavi edebilir. Papatya adet kramplarını rahatlatır ve insanların rahatlatıcı ve sakinleştirici özellikleri nedeniyle iyi uyuyabilmelerine yardımcı olur.Limon kabukları, hazımsızlık semptomlarını ve etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilecek aktif bir bileşen olan d-limonen içerir.Limon kabukları gibi, greyfurt kabuğu da hazımsızlık için ev ilaçlarından biridir. Greyfurt kabuklarının antibiyotik özellikleri, midenizin pH ını düzenlemede faydalıdır. Birkaç hafta boyunca greyfurt kabuklarını tüketirseniz hazımsızlık için önemli bir rahatlama sağlayabilirsiniz.
Hazımsızlık sık görülen bir sorundur ve hiçbir şey yemediğimizde bile kendini tam anlamıyla hissettirir. Hazımsızlık midenizdeki asit özofagusunuza geri aktığında ortaya çıkar. Ayrıca midenizde iltihaba ve tahrişe neden olur. İyi tedavi edilmediğinde dolgunluk, ağrı, ağırlık ve hatta bulantı gibi büyük rahatsızlıklara neden olabilir.Hazımsızlık, hem cinsiyet hem de her yaştan insanları etkiler. Hazımsızlık nedenleri yukarıda belirtilmiştir. Aşırı alkol tüketimi, ağrı kesiciler ve aspirin gibi ilaçların aşırı kullanımı, ülser gibi sindirim sistemi anormalliği ile ilişkili durumlar ve depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar hazımsızlık gelişme riskini artırabilir.Eğer hazımsızlık tekrarlanan kilo kaybı, kanlı veya kansız kusma, iştah kaybı, dışkıda kan, üst veya alt sağ karın bölgesinde ciddi ağrı ve yemek sırasında rahatsızlık ile birlikte , derhal doktora görünmeniz faydanıza olacaktır.Hazımsızlık, reçeteli ilaçlar ile tedavi edilebilir. Ancak, hazımsızlık için birçok doğal ev ilaçları size önemli bir rahatlama sağlayabilir.
Hazımsızlık Belirtileri
Şişkinlik
Mide bulantısı
Kusma
Mide ekşimesi
Bir yemek sırasında ani dolgunluk hissi
Midede yanma hissi
Midede kemirgen hissi
Geğirme
Kanlı kusma
Kilo kaybı
Yutma güçlüğü
Siyah dışkı
Vücudunuzun tüm parçalarını ve organlarını iyi tutabilmesi için suya ihtiyacı vardır. Sindirim sistemini iyileştirmek ve besin emilimini kolaylaştırmak için su da yararlıdır. Su, mideniz tarafından açığa çıkan suları ve asitleri seyrelterek mide ekşimesini hafifletebilir . Gün boyunca en az 8 bardak su içmelisiniz. Zencefil mide bozukluğu ve sindirimi iyileştirmek için popülerdir. Zencefil çayı hazımsızlığınıza iyi gelecektir.Papatya hazımsızlık için eski bir tedavidir. Mideyi yatıştırır ve bağırsak sistemini rahatlatır. Nane yağı bağırsak kas spazmlarını yatıştırır ve mide bulantısını önlemeye yardımcı olur . Bir kaşık rezene veya kimyon tohumu çiğnemek ve yutmak hazımsızlığı durdurmak için harika bir yoldur. Her iki tohum da bağırsaklarda spazmları rahatlatan, bulantıları hafifleten ve şişkinliği kontrol eden yağ içerir.Yarım bardak su ile karıştırılmış bir elma sirkesi de hazımsızlığa iyi gelmektedir.
Hazımsızlık için önlemler
Uyurken başınızı yükseltin
Yavaş yiyin ve yağ, baharat ve kafeinden kaçının.
Nefes egzersizleri yapın
Sigara dumanında bulunan kimyasallar, yiyecek borusu ve mide arasındaki asit gevşemesine ve asit reflüye yol açabilir. Sigarayı bırakmak, bu durumun hafifletilmesinde yardımcı olabilir.Alkol, midenizi mide astarını ağırlaştırabilecek aşırı asit üretmeye teşvik eder. Alkol tüketmekten kaçının.Aşırı kilolu olmanız halinde bu ekstra kiloları vermek hazımsızlığı azaltmada yardımcı olabilir. Ekstra ağırlık aynı zamanda midenize de baskı yapabilir .Günde 3 büyük öğünden ziyade daha küçük, daha sık yemek yiyin. Ayrıca, besinleri yavaş ve iyi çiğnemeye özen gösterin.
Kimyon tohumları geleneksel olarak hazımsızlıkla mücadele etmek için kullanılmıştır. Şişkinlik ve gastrointestinal rahatsızlığı hafifletdiği belirtiliyor.Hazımsızlık için bir başka yaygın çözüm de baldır.Hazımsızlık durumunda bir kaşık bal tüketin.İşte hazımsızlığa yardımcı olabilecek şaşırtıcı bir aday kırmızı biber! Gastroözofageal reflü hastalığı ya da irritabl bağırsak sendromu değil, hazımsızlıktan muzdarip kişiler üzerinde yapılan bir çalışma, kırmızı biber tozu alındığında şişkinlik, ağrı ve mide bulantısı gibi semptomların önemli ölçüde iyileştiğini ortaya koymuştur.Stresin hazımsızlıklarını arttırdığı bilinmektedir. Nefes egzersizleri stresi azaltmak ve sizi sakinleştirmeye yardımcı olabilir.
Aloe vera suyu dahazımsızlığı gidermektedir.Ananas suyu yemeklerden sonra hiperakidite ve mide ekşimesinin azaltılmasında son derece etkilidir. Ananas, midenizde hidroklorik asit seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur.Papaya suyu, midede yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.Bir dilim elma bile asit üretimini sakinleştirebilir ve yanma hissini azaltabilir. Muz vücutta doğal bir antiasit gibi davranır. Hazımsızlık durumunda muz tüketmek faydanıza olacaktır.Herhangi bir sindirim sorunu yaşamanız halinde üzüm tüketin. Üzüm mideyi sakinleştirir.Fesleğen yaprakları da mide bulantısı ve gaz ile mücadele yanı sıra mide ekşimesi giderilmesinde yardımcı olur. 2 ila 3 fesleğen yaprakları çiğnemek, mide asidini en aza indirir.Papatya çayı, mide asidini nötralize etmek için kullanılmıştır. Ayrıca insanlar tarafından stres giderici olarak kullanılır.
Anason, kimyon veya rezene tohumu yapılan çay, mide ekşimesinin yanmasını giderir. Mide ekşimesi meydana geldiğinde bir diş sarımsak çiğneyin Ham sarımsak güçlü bir antibiyotiktir. Taze zencefil, mide ekşimesi için en eski ilaçlardan biridir. Bulantıyı tedavi etmek için de kullanılır. Zerdeçal, sindirimi uyarmaya ve asit oluşumunu önlemeye yardımcı olur . Badem sindirim için özellikle iyidir çünkü yüksek yağ içeriği mide asidini nötralize eder. Kabartma tozu doğal bir antiasittir. Asit nötralize etmek ve asit reflünün neden olduğu mide ekşimesini hafifletir. Bir su bardağına 1 çay kaşığı karbonat bir kaç damla limon suyu sıkıp karıştırın. Hazımsızlığınız geçecektir.Mide ekşimesini hafifletmek için ayranda tüketebilrisiniz.
Anason çayı sıklıkla bronşit tedavisi için kullanılır. Ancak anason çayı, sinir ve sindirim sistemi için faydalıdır. Bu çay, mide ağrısı , mide rahatsızlığı, iç spazmlar, zor sindirim, bağırsak koliti, şişkinlik, pankreas sorunları ve yeme bozuklukları gibi birçok sağlık sorununu tedavi edebilir . Hazımsızlık için doğal ev ilaçları arıyorsanız, anason çayı göz ardı etmemelisiniz.
Enginar çayı hazımsızlık için doğal ev ilaçlarından biri . Enginar birçok sağlık yararları ile doludur. Enginar çayı içmek, safra salgılarını düzenlemeye, kolesterolü düşürmeye ve vücudunuzdaki kan şekeri seviyesini azaltmaya yardımcı olabilir. Enginar çayı da bağırsak ve pankreatik sekresyonların uyarılmasında etkilidir. Enginar balgam söktürücü, karminatif ve diüretik özellikleri içerir.Enginar çayı hazımsızlık için doğal bir çözüm olarak önerilmektedir. Ayrıca, enginar çayı anoreksiya, bronşit , pankreatik ve bağırsak yetmezliği, abdominal şişkinlik, bağırsak parazitleri ve solucanlar tedavi edebilir .
Melissa, mükemmel antispazmodik, bakteriyostatik, antiseptik ve choleretic özellikleri nedeniyle birçok sağlık yararına sahiptir. Melissa, mide salgısının artmasında ve gazların giderilmesinde etkilidir.Limon, mandalina, greyfurt, mandalina, gibi turunçgiller, sindirim sürecini kolaylaştırarak hazımsızlık semptomlarını hafifletebilir. Ayrıca, turunçgiller, bağışıklık sistemini desteklemede ve vücudunuzun hastalıklara karşı savaşmasına yardımcı olan C vitamini ve antioksidanlarla yüklüdür. Antibiyotik özellikleri içerir. Bununla birlikte, eğer bir peptik ülseriniz varsa, narenciye meyvelerini sınırlı miktarlarda tüketmelisiniz. Bunun nedeni, turunçgillerin aşırı tüketilmesinin peptik ülser durumunu kötüleştirebilmesidir.
Kişniş sindirimi iyileştirmek için etkili bir baharatlı olarak kabul edilir çünkü sindirim enzimleri üretimini teşvik edebilir ve midenizi sakinleştirmenize yardımcı olabilir. Kişniş dışında, ayran da hazımsızlık için doğal etkili bir tedavi olarak uzun yıllar kullanılır. Tarçın, sindirim sürecinizde size yardımcı olabilir ve şişkinlik ve kramplardan kurtulmanızı sağlayabilir. Tarçın özü, gastrointestinal hastalıkların tedavisinde ve midenizin sakinleştirilmesinde yardımcı olmak için çağlar boyunca kullanılmıştır. Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirmek ve böylece iyi bir genel sağlık sağlamak için yeteneğine sahiptir. Yoğurt ayrıca hazımsızlık problemlerine de iyi gelmektedir. Limon suyu, vücudunuzdaki zararlı toksinleri giderme yeteneğine sahip güçlü bir antioksidan olarak bilinen yüksek bir C vitamini kaynağı ile doludur. Zencefil ve limon suyu ile birlikte bir miktar sofra tuzunu karıştırıp tüketin midenizin rahatladığını göreceksiniz.
Genel olarak, zerdeçal, mide şişkinliği, ishal, mide ağrısı, bağırsak gazı ve mide ekşimesini iyileştirmede yararlıdır. Buna ek olarak, zerdeçal pek çok yararlı özelliğe sahip olan curcumin olarak adlandırılan bir süper güç bileşiği içerir. Ayrıca, safra kesesi kasılmaları da teşvik etmektedir. hazımsızlık çekiyorsanız mutlaka zerdeçal tüketiniz.Hazımsızlık tedavisinde çok faydalı olabilecek ortak bir mutfak baharatı kakule. Aslında, kakule hazımsızlık ve gaz dahil olmak üzere bir dizi sindirim problemini iyileştirmenize yardımcı olabilecek uçucu yağ içerir. Ayrıca, kakule çayı hazımsızlığı iyileştirmek için çok etkili bir yoldur. Sindirim sürecinizi hızlandırmanıza yardımcı olmak için günde birkaç kez kakule çayı içebilirsiniz.
Papatya çayın antispazmodik özellikleri mide ve bağırsaklardaki kasları gevşetmede etkilidir. Hazımsızlığa ek olarak, papatya gaz, kolik, ishal, irritabl bağırsak sendromu ve mide krampları gibi diğer sindirim koşullarını tedavi edebilir. Papatya adet kramplarını rahatlatır ve insanların rahatlatıcı ve sakinleştirici özellikleri nedeniyle iyi uyuyabilmelerine yardımcı olur.Limon kabukları, hazımsızlık semptomlarını ve etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilecek aktif bir bileşen olan d-limonen içerir.Limon kabukları gibi, greyfurt kabuğu da hazımsızlık için ev ilaçlarından biridir. Greyfurt kabuklarının antibiyotik özellikleri, midenizin pH ını düzenlemede faydalıdır. Birkaç hafta boyunca greyfurt kabuklarını tüketirseniz hazımsızlık için önemli bir rahatlama sağlayabilirsiniz.