Konuya cevap cer

ayva mevsimi mevsim sebzeleri tablosu kırmızı pancar hangi mevsimde olur dut hangi mevsimde olur ayva mevsimi ne zaman

Kızlar ben şahsen bu dondurulmuş gıdalar çıktığından hangi meyve hangi mevsimde olurdu ne zaman yenirdi unuttum.... Her meyveyi zamanında yememiz gerek ama bu artık pek mümkün olmuyor....Eğer sizde sağlıklı beslenmek meyve ve sebzeleri mevsiminde yemek isterseniz buyrun size hangi meyve hangi mevsimde yeniceğine dair tablo :ehi:



OCAK

Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, karaturp, kırmızı turp.

Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt.

ŞUBAT

Sebze: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, hindibağ, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, frenk soğanı, turp.

Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.

MART

Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.

Meyve: Elma, muz

NİSAN

Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.

Meyve: Can erik

MAYIS

Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.

Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.

HAZİRAN

Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul,üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.

Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.

TEMMUZ

Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.

Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.

AĞUSTOS

Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.

Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.

EYLÜL

Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.

Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.

EKİM

Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.

Meyve: Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz.

KASIM

Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yer elması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı.

Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurması.

ARALIK

Sebze: Balkabağı, lahana, yer elması, pırasa, brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.

Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva.


Geri
Üst