Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli
ayva mevsimi mevsim sebzeleri tablosu kırmızı pancar hangi mevsimde olur dut hangi mevsimde olur ayva mevsimi ne zaman
Kızlar ben şahsen bu dondurulmuş gıdalar çıktığından hangi meyve hangi mevsimde olurdu ne zaman yenirdi unuttum.... Her meyveyi zamanında yememiz gerek ama bu artık pek mümkün olmuyor....Eğer sizde sağlıklı beslenmek meyve ve sebzeleri mevsiminde yemek isterseniz buyrun size hangi meyve hangi mevsimde yeniceğine dair tablo



OCAK
Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, karaturp, kırmızı turp.
Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt.
ŞUBAT
Sebze: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, hindibağ, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, frenk soğanı, turp.
Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.
MART
Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.
Meyve: Elma, muz
NİSAN
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.
Meyve: Can erik
MAYIS
Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.
HAZİRAN
Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul,üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.
Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.
TEMMUZ
Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.
Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.
AĞUSTOS
Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.
Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.
EYLÜL
Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.
Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.
EKİM
Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.
Meyve: Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz.
KASIM
Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yer elması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı.
Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurması.
ARALIK
Sebze: Balkabağı, lahana, yer elması, pırasa, brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.
Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva.
 
Meyve ve sebzeler yararlı olmasına yararlı ama her meyve ve sebze mevsiminde yendiğin de yararı daha çok olacaktır. Bu nedenle size işinize yarayacağını düşündüğüm aylarına göre yetişen ve aylarına göre tüketilmesi daha faydalı olan meyve sebzeleri gösteren görseli paylaşıyorum. Bu görsele göre hangi meyve ve sebze hangi ayda yenir sorunuza da daha iyi yanıt almış olacaksınız.

 
Mevsim dışı meyve ve sebzelerin zaten tadı olmuyor . Hayatta canım çekmez ve mevsim dışıda tüketmem. Yazın meyvelerin çoğunu dondurucuya atıyorum. Jöle tatlılarında kullanıyorum. Mevsim dışı meyve ve sebze tüketmek isteyenler çoğu besini dondurucuya koyabilir istediği zaman tüketebilir.