Hangi günler hamile kalmam?

Uzman SühaN

Administrator
Hangi günler hamile kalmam?
Dogum kadın doktorların bazı açıklamalarına göre. korunmasız girilen ilişki ne zaman olursa olsun gebeliğe sebep olabilir.
Fakat düzenli ve 28 günde bir adet gören bir kadında yumurtlamanın (ovulasyon) en sık 14. gün olduğunu düşünürsek adetinin 8. ve 18. günleri arası ilişki için en riskli idönemdir. Bu dönem dışındaki günler daha az risklidir. (Çünkü yumurta hücresi 1 gün, sperim 3 gün (nadiren 7 gün) canlı kalır.)
Fakat daha önce de bahsedildiği gibi bunun garantisi yoktur. Adetleri düzenli olan bir kadında bile yumurtlama her zaman 14. gün olmayabilri, daha önce yada daha sonra olabilir, bu da o dönemde girilen ilişkide gebelik riskini arttırır. İçiniz rahat olması için gine korunmadan ilşkiye girmeyiniz çünki sonradan istenmeyen gebelikle karşı karkıya gelebilirsiniz.
Son dönemlerde uzun süredir düzenli ve korunmasız ilişkinin yaşanmasına rağmen birçok kadın gebe kalamama sorunu ile karşılaşmakta olduğundan, gebe kalmak için çeşitli metotlara başvururlar. Takvim yöntemi de bu metotlardan biri…









Takvim yöntemiyle korunma hesaplama
Son dönemlerde uzun süredir düzenli ve korunmasız ilişkinin yaşanmasına rağmen birçok kadın gebe kalamama sorunu ile karşılaşmakta olduğundan, gebe kalmak için çeşitli metotlara başvururlar. Takvim yöntemi de bu metotlardan biri olmaktadır. Çiftler, hamilelik ihtimalinin yüksek olduğu ya da olmadığı günleri takip ederek ilişkiye girerler. Eğer ki gebelik isteniyorsa takvim yönteminde yumurtlama günü baz alınır ve o günlerde eşler ilişkide bulunurlar. İstenmiyorsa da gebeliğin oluşma ihtimalinin bulunmadığı günlerde ilişkiye girerler.Takvim yöntemi ile korunma
Kadının yumurtlama dönemi takip edilerek eşlerin ilişki durumlarına ayarlamasına takvim yöntemi denir. Takvim yöntemi çoğu çift için etkili sonuçlar öne sürmüştür. Ancak sürpizlerle karşılaşma ihtimali olduğu için, bu yöntem gebeliğin kesin olarak önlenmesi için uygun değildir. Tam bir koruma için aile planlaması hekimi ile görüşülmeli ve gebelik ihtimali çok düşük olan yöntemler tercih edilmelidir. Eğer ki, gebelik olsa da olur, olmasa da diyorsanız bu yöntem ideal bir yöntemdir.

Takvim yötemiyle korunmanın hesaplanması için adet dönemi ve süresi baz alınmaktadır. Takvim yöntemi ile korunmak isteyen bir kadın 1 yıllık adet takvimini tutmalıdır. Daha sonra en uzun adet arasından 11, en kısa adet dönemi arasından da 18 çıkartmalıdır. Yapılan araştırmalarda bir kadının genellikle en uzun adet arası 35, en kısa adet arası ise 21 olarak hesaplanmıştır. Diyelimki sizde de en uzun adet arası 35, en kısa adet arası 21 çıktı, o zaman 30’dan 11, 21’den de 18 çıkartacak ve çıkan sonuçlar arasında kesinlikle cinsel birleşimde bulunmayacaksınız. Çünkü bu günler sizin hamile kalma ihtimalinizin en yüksek olduğu günlerdir.

Örnekle açıklayacak olursak;

35-11= 24
21-18=3

Bu sonuçlar şunu ifade etmektedir. Adet gördüğünüz günü 1. gün kabul edecek ve o günden sonra 3. adet günü ile 24. adet günleri arasında korunmasız ilişkide bulunmayacaksınız. Adetin 3. gününden önce ve 24. gününden sonra gebe kalma ihtimali bulunmaz.
 
Ben hap ile korunuyrdm adet olduktan sonra hapı bıraktım korunmamaya başladım adetten iki gün sonra ilişkiye grdim hamile kalma olasiligim varmidir
 
Sorunuzu cevaplandırmışız. Bir kez daha yazalım hamile kalamazsınız önceden de yazmışız zaten size. Başka bir sorunuz var ise lütfen tekrar açıklamalı yazarak gönderiniz.
 
Hapla korunuyrdm hapla korundugum içinmi hamile kalcm k.b yön bn gönderdim dye blmiyrdm soruyu neden hamile kalmm onu merak ettim
 
Merhaba, lütfen sorunuzu anlaşılır bir şekilde yazar mısınız ? Adet olduktan sonra ne tür bir doğum kontrol yöntemi uyguladınız?
 
Ben yaklaşık 3 senedir doğum kontrol hapı kullaniyrdm adet olduktan sonra hapı bıraktım hamile kalmak istiyorum mümkünmüdür hamile kalmm