Uzman SühaN
Administrator
Hamilelikte gaz sancısına ne iyi gelir?
hamilelikte gaz sancısı,gebelikte gaz sancısı,hamilelikte gaz sancısı neden olur,gebelikte gaz sancısı neden olur,hamilelikte gaz sancısı nasıl geçer,gebelikte gaz sancısı hakkında bilgiler
Bu şikayetin oluşmasında en kuvvetli etken muhtemelen gebelik hormonlarına (progesteron) bağlı olarak sindirim sistemi düz kaslarında gevşeme olmasıdır. İlerleyen gebelik aylarında rahmin büyümesi barsakları, mideyi sıkıştırır ve bu organların boşalmasını geciktirerek gaz sorununa katkıda bulunur.
Midede bulunan gaz havanın yutulması ile oluşur ve bunun bir kısmı geğirerek atılırken bir kısmı barsaklara geçer. Barsaklarda bulunan gaz idaha çok yenilen besinlerin barsak bakterileri tarafından parçalanması ile üretilir, az bir kısmı da mideden gelen gazdır.
Gebelikte gaz sancısı ne zaman başlar?
Gaz problemi genellikle hamileliğin ilk aylarından itibaren başlar ve doğuma kadar devam eder.
Hamilellikte gaz sancısına ne iyi gelir?
Gaz yapımını arttıran yiyecekler nelerdir?
Kuru fasulye, turp, süt, nohut, salatalık, lahana, soğan, baharatlar, leblebi, mercimek, bezelye, soda, erik, elma, dondurma, turşu, kızartılmış ve yağlı yiyecekler, karpuz, kavun…
Bu şikayetin oluşmasında en kuvvetli etken muhtemelen gebelik hormonlarına (progesteron) bağlı olarak sindirim sistemi düz kaslarında gevşeme olmasıdır. İlerleyen gebelik aylarında rahmin büyümesi barsakları, mideyi sıkıştırır ve bu organların boşalmasını geciktirerek gaz sorununa katkıda bulunur.
Midede bulunan gaz havanın yutulması ile oluşur ve bunun bir kısmı geğirerek atılırken bir kısmı barsaklara geçer. Barsaklarda bulunan gaz idaha çok yenilen besinlerin barsak bakterileri tarafından parçalanması ile üretilir, az bir kısmı da mideden gelen gazdır.
Gebelikte gaz sancısı ne zaman başlar?
Gaz problemi genellikle hamileliğin ilk aylarından itibaren başlar ve doğuma kadar devam eder.
Hamilellikte gaz sancısına ne iyi gelir?
- Hamilelik döneminde birden aşırı miltarda yemek yerine, az miktarda sık aralıklarla yemek yemeyi tercih edin.
- Yiyecekleri yutmadan önce uzun süre çiğneyin ve ağzınızda yemek varken komnuşmayın.
- Yemek sırasında çok fazla su içmeyin, suyu yemek aralarında bol miktarda için.
- Suyu bardak ile için, şişe veya pipet ile içmeyin.
- Karbonatlı içecekler (soda) tüketmeyin.
- Yapay tatlandırıcılar içeren yiyecek ve içecekleri tüketmeyin.
- Bol kıyafetler giyin, dar ve karnı sıkan kıyafetler giymeyin.
- Sakız çiğnemek gaz sorununu arttırabilir.
- Hareket etmek ve yürümek sindirim sistemini hızlandırarak gaz sorununa iyi gelir.
- Kabızlık sorunu yaşamamak için gerekli önlemleri alın.
- Sigara ve alkol gaz sorununu arttırır.
- Sizde gaz sorununu arttırdığını düşündüğünüz yiyeceklerden ve baharatlı, acılı yiyecekelrden uzak durun.
Gaz yapımını arttıran yiyecekler nelerdir?
Kuru fasulye, turp, süt, nohut, salatalık, lahana, soğan, baharatlar, leblebi, mercimek, bezelye, soda, erik, elma, dondurma, turşu, kızartılmış ve yağlı yiyecekler, karpuz, kavun…