Hamilelikte tüketilmesi gereken besinler

HemşireniZ

Aktif Üye
Üye
Hamilelikte tüketilmesi gereken besinler
Sağlıklı bir diyet, herhangi bir zamanda sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır, ancak hamileyseniz veya hamilelik planlıyorsanız hayati önem taşımaktadır. Hamilelik sırasında sağlıklı beslenme, bebeğinizin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olacaktır.Hamilelikte iyi beslenme ve yeterince bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi için çok önemlidir. Hamile kalmadan günde yaklaşık 300 kalori tüketmelisiniz. İhtiyacınız olan tüm besin maddelerini almak için çeşitli gıdalar yiyin .Ekmek, tahıl, fasülye, makarna ve pirinç gibi meyve ve sebzelerin zengin olduğu , lif açısından zengin gıdaları seçin . Hamileyken günlük beslenmenizde yeterli miktarda vitamin ve mineral bulunduğundan emin olun .


gebelikte beslenme.jpg






Hamilelik sırasında sağlıklı beslenme bebeğinizin büyümesi ve gelişimi için kritik önem taşır. İhtiyacınız olan besin maddelerini elde etmek için, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahıllar, protein kaynakları ve süt ürünleri dahil olmak üzere çeşitli gıda gruplarından yemek yemeniz gerekir.İşte sizi ve bebeğinizi sağlıklı tutmak için bazı tavsiyeler.


Ceviz

Bu tür tohum hamile kadınlara E vitamini, Omega-3, organik asitler ve fosfor sağlayabilir. Özellikle, cevizdeki organik asitler, fetal beynin gelişimini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Hamile kadınlar uzunca bir süre yeme konusunda istekli olursa, bebekler akıllı olurlar.


Fasulye

Fasulye, anne ve çocuk için sağlıklı kaynaktır çünkü hayvansal üründe bulunan besin öğelerini içerirler. Fasulye ayrıca erken doğum, düşük doğum ağırlığı nı azaltmak için gerekli mineral olan çinko bakımından zengin. Buna ek olarak, hamile kadınlara çinko, tavuk eti, süt, tahıllar, kaşu fıstığı, bezelye, yengeç ve istiridye gibi gıdaları yiyerek çinko sağlanabilir.

Yer fıstığı

Yer fıstığı hamilelik sırasında kadınlar için iyi olan tohum çeşididir. Fıstıkta, insan vücudunda gerekli olan, beyin hücresi reprodüksiyonlarını uyarmaya yardımcı olan, hafızayı artıran ve düşünce gelişimini artıran 10'dan fazla amino asit var.

Badem

Badem, hamile kadınlar için besleyici bir kaynaktır ve bebeklerin omega-3 ü ile daha akıllı olmasına yardımcı olur.

Ayrıca bademdeki folat ve folik asit gebe kadınlar için çok önemlidir. Ayrıca fetüslerin vazgeçilmez beslenme kaynağıdır. Cevizteki folik asit fetüslerin doğum kusurlarını önleyebilir.

Kestane

Kestane, kan akışını düzenleyen, böbrekleri uyaran ve kaslara besin sağlayan çok sayıda protein, yağ, kalsiyum, demir, fosfor, çinko ve vitamin içerir. Düzenli olarak kestane yiyen hamile kadınlar sağlıklı olacak, daha iyi kemiklere sahip olacak ve gebelik sırasında yorgunluğu azaltabilecektir.


Ayçiçeği

Direnci artırma, hamile kadınların güvenli gebeliklere sahip olmalarını ve düşükleri önleme yeteneklerine sahip olan E vitamini ve asitleri içerir. Ayrıca, ayçiçeği tohumlarında demir, çinko, potasyum ve magnezyum bulunur ki bu da hamile kadınların anemiden korunmasına yardımcı olur.

Karpuz ve kabak çekirdeği

Günlük yaşamımızda popüler olan karpuz ve kabak çekirdeğinin, fetüslerin istihbarat gelişmelerine belirli etkileri vardır. Çkirdekler sadece lezzetli değil aynı zamanda demir, potasyum, vitaminler, yağ ve kaloriler gibi mineraller de temin edebiliyor ... Vücut için çok gerekli. Buna ek olarak, karpuz ve kabak çekirdeği yemek, depresyon riskini azaltabilir ve rahat, bilinçli ve perspektif hale gelebilir.



Bir kadının hamilelik sırasında yiyip içtiği şey, bebeğin ana besin kaynağı olmasıdır. Bu nedenle, uzmanlar, bir annenin bebeğin büyüme ve gelişme için ihtiyaç duyduğu önemli besin maddelerini sağlamak için çeşitli sağlıklı yiyecek ve içecekleri seçmesini önerir.Vücudunuz hamilelik süresince sayısız fiziksel ve hormonal değişikliklerden geçer. Bu süre boyunca vücudunuza beslenme şekli hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını etkileyecektir. Hamilelik boyunca sağlıklı kalmanızı sağlamak için sağlıklı, dengeli beslenmeniz gerekir. Yediğiniz yiyecek aynı zamanda bebeğinizin ana besin kaynağıdır, bu nedenle besleyici bakımdan zengin gıdaları tüketmeniz kritik önem taşır. Doğru beslenme, bebeğinizin büyümesini ve gelişimini teşvik etmeye yardımcı olabilir.
 
Hamileyseniz, kışın başlaması özel bir bakım gerektirmelidir. Sıcaklığın sürekli olarak düşmesi ile birlikte, kış enfeksiyonlar, yaygın soğuk algınlığı, titreme vb. Gibi grip benzeri hastalıklarla ilişkilendirilir. Havadaki yaygın kuruluk veya nem eksikliği de dikkat edilmesi gereken bir olgudur. Kış aylarında gebelik bakımı ideal bir şekilde doğru gıdaları tüketerek bağışıklık düzeylerini yükseltmek, cildin sulu kalmasını sağlamak ve uygun koruma için doğru giysileri seçmek gibi önlemlerden oluşmalıdır.

Gebelikte sağlıklı beslenme önemlidir. Özellikle de kış ayların da . Gebelerin bağışıklık sistemi düşebilir bu yüzden yeteri kadar beslenmeleri gerekir. Kışın sizi ve büyüyen fetüsünüzü güvende tutmak için bazı sağlıklı beslenme ipuçlarını sizlerle paylaşalım.

Diyetinizin çeşitliliğinden ve aşağıdakilerin yeterli miktarını içerdiğinden emin olun:

meyve ve sebzeler
ekmek ve tahıllar
kalsiyum için süt ürünleri
yağsız et, tavuk ve demir için balık.

Vücudunuzun sağlıklı ve güçlü kalması için vitamin, mineraller ve diğer besin maddeleri gerekir. Hamilelik döneminde, büyüyen bebeğiniz bu besinler için size güveniyor.Doymuş yağ, şeker ve tuz yüksek yiyecek ve içecekler sağlıklı bir diyetin gerekli bir parçası değildir ve sınırlı olmalıdır. Hamilelik döneminde hem siz hem de büyüyen bebeğiniz ekstra besin maddeleri ister, bu nedenle beş besin grubundan sağlıklı besinler tüketmeniz önemlidir.

Sağlam bir bağışıklık sağlamak için bol miktarda meyve ve sebze yiyin . Hindistan cevizli bektaşi üzümü , en zengin C vitamini kaynaklarından biridir. C vitamini vücudunuzun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olur ve hücreleri hasardan korumak için bir antioksidan görevi görür.Bol miktarda su, sağlıklı sıvı ve meyve suları tüketerek sisteminizi güçlendirin. Elbette, taze sebze seçenekleri yaz aylarında olduğundan daha az, ancak kış sebze ve meyveleriyle de sağlıklı beslenmek mümkün.
Vücudunuzun ihtiyaç duyacağı bir çok vitamin ve minerali kış sebze ve meyveleri ile sağlayabilirsiniz..Tahıllar iyi bir enerji kaynağıdır. Meyve ve sebzeler, antioksidan, elyaf ve suda çözünür ve yağda çözünen vitaminlerle doludur. Besleyici ve sağlıklı bir beslenme , gelişmekte olan bebeğinize verdiğiniz en büyük hediyelerden biri olabilir.Hamilelik süresince, vitamin ve takviyeleri sizin ve bebeğiniz üzerinde olumlu etkiler yapabilir.
 
Hamilelik sırasında sağlıklı kalmak sadece bir doktor tavsiyesi değil, bir gerekliliktir. Bir annenin tüketeceği yiyeceklerin seçimi, sağlığını ve doğmamış bebeğinin sağlığını etkiler. Sadece hamileyseniz, iki kişilik yemek yemeniz gerektiği anlamına gelmez. Siz ve bebeğiniz için yeterli besinleri tüketmek esastır. Bu yüzden dengeli beslenmeniz çok önemli dir. Doktorunuz düzenli diyetinizde birçok protein, demir, folat, karbonhidrat ve kalsiyum bulundurmanızı tavsiye eder. Bununla birlikte çok sayıda taze meyve ve sebze yemenin yanı sıra çok miktarda sıvı (su ve süt) içmeniz gerekecektir. Yemekler çok ağır olmamalı. Kızarmış acılı yağlı yemeklerden , asitli içeceklerden kafeinden kaçının. Beslenmenizde sebzelere meyvelere ağırlık verin. Bol lif içeren besinler tüketin.
 
Geri
Üst