Hamilelikte tüketilmesi gereken besinler
Sağlıklı bir diyet, herhangi bir zamanda sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır, ancak hamileyseniz veya hamilelik planlıyorsanız hayati önem taşımaktadır. Hamilelik sırasında sağlıklı beslenme, bebeğinizin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olacaktır.Hamilelikte iyi beslenme ve yeterince bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi için çok önemlidir. Hamile kalmadan günde yaklaşık 300 kalori tüketmelisiniz. İhtiyacınız olan tüm besin maddelerini almak için çeşitli gıdalar yiyin .Ekmek, tahıl, fasülye, makarna ve pirinç gibi meyve ve sebzelerin zengin olduğu , lif açısından zengin gıdaları seçin . Hamileyken günlük beslenmenizde yeterli miktarda vitamin ve mineral bulunduğundan emin olun .
Hamilelik sırasında sağlıklı beslenme bebeğinizin büyümesi ve gelişimi için kritik önem taşır. İhtiyacınız olan besin maddelerini elde etmek için, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahıllar, protein kaynakları ve süt ürünleri dahil olmak üzere çeşitli gıda gruplarından yemek yemeniz gerekir.İşte sizi ve bebeğinizi sağlıklı tutmak için bazı tavsiyeler.
Ceviz
Bu tür tohum hamile kadınlara E vitamini, Omega-3, organik asitler ve fosfor sağlayabilir. Özellikle, cevizdeki organik asitler, fetal beynin gelişimini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Hamile kadınlar uzunca bir süre yeme konusunda istekli olursa, bebekler akıllı olurlar.
Fasulye
Fasulye, anne ve çocuk için sağlıklı kaynaktır çünkü hayvansal üründe bulunan besin öğelerini içerirler. Fasulye ayrıca erken doğum, düşük doğum ağırlığı nı azaltmak için gerekli mineral olan çinko bakımından zengin. Buna ek olarak, hamile kadınlara çinko, tavuk eti, süt, tahıllar, kaşu fıstığı, bezelye, yengeç ve istiridye gibi gıdaları yiyerek çinko sağlanabilir.
Yer fıstığı
Yer fıstığı hamilelik sırasında kadınlar için iyi olan tohum çeşididir. Fıstıkta, insan vücudunda gerekli olan, beyin hücresi reprodüksiyonlarını uyarmaya yardımcı olan, hafızayı artıran ve düşünce gelişimini artıran 10'dan fazla amino asit var.
Badem
Badem, hamile kadınlar için besleyici bir kaynaktır ve bebeklerin omega-3 ü ile daha akıllı olmasına yardımcı olur.
Ayrıca bademdeki folat ve folik asit gebe kadınlar için çok önemlidir. Ayrıca fetüslerin vazgeçilmez beslenme kaynağıdır. Cevizteki folik asit fetüslerin doğum kusurlarını önleyebilir.
Kestane
Kestane, kan akışını düzenleyen, böbrekleri uyaran ve kaslara besin sağlayan çok sayıda protein, yağ, kalsiyum, demir, fosfor, çinko ve vitamin içerir. Düzenli olarak kestane yiyen hamile kadınlar sağlıklı olacak, daha iyi kemiklere sahip olacak ve gebelik sırasında yorgunluğu azaltabilecektir.
Ayçiçeği
Direnci artırma, hamile kadınların güvenli gebeliklere sahip olmalarını ve düşükleri önleme yeteneklerine sahip olan E vitamini ve asitleri içerir. Ayrıca, ayçiçeği tohumlarında demir, çinko, potasyum ve magnezyum bulunur ki bu da hamile kadınların anemiden korunmasına yardımcı olur.
Karpuz ve kabak çekirdeği
Günlük yaşamımızda popüler olan karpuz ve kabak çekirdeğinin, fetüslerin istihbarat gelişmelerine belirli etkileri vardır. Çkirdekler sadece lezzetli değil aynı zamanda demir, potasyum, vitaminler, yağ ve kaloriler gibi mineraller de temin edebiliyor ... Vücut için çok gerekli. Buna ek olarak, karpuz ve kabak çekirdeği yemek, depresyon riskini azaltabilir ve rahat, bilinçli ve perspektif hale gelebilir.
Bir kadının hamilelik sırasında yiyip içtiği şey, bebeğin ana besin kaynağı olmasıdır. Bu nedenle, uzmanlar, bir annenin bebeğin büyüme ve gelişme için ihtiyaç duyduğu önemli besin maddelerini sağlamak için çeşitli sağlıklı yiyecek ve içecekleri seçmesini önerir.Vücudunuz hamilelik süresince sayısız fiziksel ve hormonal değişikliklerden geçer. Bu süre boyunca vücudunuza beslenme şekli hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını etkileyecektir. Hamilelik boyunca sağlıklı kalmanızı sağlamak için sağlıklı, dengeli beslenmeniz gerekir. Yediğiniz yiyecek aynı zamanda bebeğinizin ana besin kaynağıdır, bu nedenle besleyici bakımdan zengin gıdaları tüketmeniz kritik önem taşır. Doğru beslenme, bebeğinizin büyümesini ve gelişimini teşvik etmeye yardımcı olabilir.
Hamilelik sırasında sağlıklı beslenme bebeğinizin büyümesi ve gelişimi için kritik önem taşır. İhtiyacınız olan besin maddelerini elde etmek için, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahıllar, protein kaynakları ve süt ürünleri dahil olmak üzere çeşitli gıda gruplarından yemek yemeniz gerekir.İşte sizi ve bebeğinizi sağlıklı tutmak için bazı tavsiyeler.
Ceviz
Bu tür tohum hamile kadınlara E vitamini, Omega-3, organik asitler ve fosfor sağlayabilir. Özellikle, cevizdeki organik asitler, fetal beynin gelişimini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Hamile kadınlar uzunca bir süre yeme konusunda istekli olursa, bebekler akıllı olurlar.
Fasulye
Fasulye, anne ve çocuk için sağlıklı kaynaktır çünkü hayvansal üründe bulunan besin öğelerini içerirler. Fasulye ayrıca erken doğum, düşük doğum ağırlığı nı azaltmak için gerekli mineral olan çinko bakımından zengin. Buna ek olarak, hamile kadınlara çinko, tavuk eti, süt, tahıllar, kaşu fıstığı, bezelye, yengeç ve istiridye gibi gıdaları yiyerek çinko sağlanabilir.
Yer fıstığı
Yer fıstığı hamilelik sırasında kadınlar için iyi olan tohum çeşididir. Fıstıkta, insan vücudunda gerekli olan, beyin hücresi reprodüksiyonlarını uyarmaya yardımcı olan, hafızayı artıran ve düşünce gelişimini artıran 10'dan fazla amino asit var.
Badem
Badem, hamile kadınlar için besleyici bir kaynaktır ve bebeklerin omega-3 ü ile daha akıllı olmasına yardımcı olur.
Ayrıca bademdeki folat ve folik asit gebe kadınlar için çok önemlidir. Ayrıca fetüslerin vazgeçilmez beslenme kaynağıdır. Cevizteki folik asit fetüslerin doğum kusurlarını önleyebilir.
Kestane
Kestane, kan akışını düzenleyen, böbrekleri uyaran ve kaslara besin sağlayan çok sayıda protein, yağ, kalsiyum, demir, fosfor, çinko ve vitamin içerir. Düzenli olarak kestane yiyen hamile kadınlar sağlıklı olacak, daha iyi kemiklere sahip olacak ve gebelik sırasında yorgunluğu azaltabilecektir.
Ayçiçeği
Direnci artırma, hamile kadınların güvenli gebeliklere sahip olmalarını ve düşükleri önleme yeteneklerine sahip olan E vitamini ve asitleri içerir. Ayrıca, ayçiçeği tohumlarında demir, çinko, potasyum ve magnezyum bulunur ki bu da hamile kadınların anemiden korunmasına yardımcı olur.
Karpuz ve kabak çekirdeği
Günlük yaşamımızda popüler olan karpuz ve kabak çekirdeğinin, fetüslerin istihbarat gelişmelerine belirli etkileri vardır. Çkirdekler sadece lezzetli değil aynı zamanda demir, potasyum, vitaminler, yağ ve kaloriler gibi mineraller de temin edebiliyor ... Vücut için çok gerekli. Buna ek olarak, karpuz ve kabak çekirdeği yemek, depresyon riskini azaltabilir ve rahat, bilinçli ve perspektif hale gelebilir.
Bir kadının hamilelik sırasında yiyip içtiği şey, bebeğin ana besin kaynağı olmasıdır. Bu nedenle, uzmanlar, bir annenin bebeğin büyüme ve gelişme için ihtiyaç duyduğu önemli besin maddelerini sağlamak için çeşitli sağlıklı yiyecek ve içecekleri seçmesini önerir.Vücudunuz hamilelik süresince sayısız fiziksel ve hormonal değişikliklerden geçer. Bu süre boyunca vücudunuza beslenme şekli hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını etkileyecektir. Hamilelik boyunca sağlıklı kalmanızı sağlamak için sağlıklı, dengeli beslenmeniz gerekir. Yediğiniz yiyecek aynı zamanda bebeğinizin ana besin kaynağıdır, bu nedenle besleyici bakımdan zengin gıdaları tüketmeniz kritik önem taşır. Doğru beslenme, bebeğinizin büyümesini ve gelişimini teşvik etmeye yardımcı olabilir.