Hamilelikte mide bulantısını durdurabilmek için...

sılam_nisa

Hamiş Melek
Hamilelikte mide bulantısını durdurabilmek için...
Sevgili hamiş meleklerim,hamileliğe vücudumuzdaki organların uyum sağlamsı zor olabilmektedir.Özellikle hamileliğin ilk aylarında karşımıza çıkan sorunlar vardır ki hayata uyum sağlamamızı iyice zorlaştırırlar.Bazı anne adayları mide bulantısı sıkıntısından dolayı kilo verebilir ve kaygılanır fakat bunlar vücudun hamileliğe adapte olmasıyla geçecek şeylerdir.Sizlere mide bulantılarını azaltabilmek için ve mide rahatsızlığına çözüm olabilecek bilgiler sunuyorum.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com😱ffice😱ffice" /><o😛>
OCAIWX3XACAA8QOFSCACAWYF0CAVN4ZMGCAQ1PVPMCAYRR5YCCABTS6ZCCA9GNN00CAN8EG9QCA89CONSCAW8XD59CAKTOAYICAPA1I8FCACL6RFSCAC0K5PUCASHH3EZCA3DX5NOCAO2Y5OOCAPL7552-33e.jpg
</o😛>

Bulantılar<o😛></o😛>
Çok sık rastlanır, bazen kusmayla birlikte görülür. Anne olacak kadınların %50'sinde bulantılar ortaya çıkar. Üçüncü haftadan itibaren başlarlar, fakat dördüncü aydan sonra ender olarak devam ederler. Bulantılar çoğu kez sabah uyanınca meydana gelir. Çünkü mide boştur ve yataktan kalkınca vücudun duruşu değişir. Eğer arkasından kusma gelirse bulantı safralı hale gelir. Yemeklerden sonraki kusmalar sindirilmemiş yemeklerin dışarı atılmasıdır.<o😛></o😛>
Hafif Bulantı ve Kusmalara Engel Olmak İçin
□ Eğer mümkünse kahvaltınızı yatakta yapın, sonra kalkmadan 15 dakika yatakta uzanmış olarak kalın.
□ Yemekler arasında gazoz içebilirsiniz. İçindeki karbonik asid midenizi rahatlatır (*).
□ Gün boyunca iki büyük öğün yerine azar azar birkaç öğün yiyin. Böylece mideniz hiç boş kalmaz. Yapabilirseniz her yemekten sonra biraz uzanın.
□ Yağ. hele kızarmış yağ ve tereyağını mümkün olduğu kadar az yiyin. Şekerli maddelerin ölçüsünü biraz arttırın:
Ekmek, pasta, patates, pirinç, meyva vs.
Bu tedbirlere rağmen kusmalarınız devam ediyor veya çoğalı-yorsa doktorunuza danışın.
Dikkat: Kusmalara karşı hiç bir zaman sormadan ilaç almayın.<o😛></o😛>
Mide Rahatsızlıkları<o😛></o😛>
Midede ekşime, yanma gibi şeyler çok sık görülür. Bunlar hamileliğin başında meydana gelir, fakat doğuma kadar sürebilir. Buna alınan fazla besin sebep olur. Bu rahatsızlığı dindirmek için:
□ Fazla yemek yemeyin veya bir süre daha az kalorili besinler alın. Izgara yemekler, tereyağı veya zeytinyağıyla karıştırılmış sebzelerle (çiğ olarak) beslenin.
□ Asitli, sindirilmesi zor, fazla yağlı olan salça gibi besinlerden sakının.
□ Bütün sindirim bozukluklarında tavsiye edildiği gibi azar azar birkaç öğün yemek yiyin.
Mide bozuklukları, yemeklerden sonra bir ağırlık ve mide şişkinliği yapar. Mide ve bağırsaklar havayla doluymuş gibi gelir, gaz çıkarmaya ve geğirtiye yol açar.
Bu durumda hafif birkaç öğün yemek yiyin, mümkünse yemeklerden sonra uzanın, lahana, kuru fasulye, soğan gibi gaz yapan besinlerden kaçının, en çok da bağırsakların düzenli bir şekilde boşalmasına dikkat edin. <o😛></o😛>
Kaynak: Laurence Pernoud(Bir Çocuk Bekliyorum)<o😛></o😛>
 
Geri
Üst