LaViNYaM
>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hamilelikte Maydanoz Yemek Zararlı mıdır?
Hamilelikte Maydanoz Yemek Zararlı mıdır- Hamilelikte şimdiye kadar bir çok önemli konuya değindik. Bu arada tabii ki hamilelikte önemli bir konudur beslenme. Beslenirken neler yemeli neler yememeli nelere yerken dikkat etmek gerektiği konusu önemlidir. Maydanoz özellikle bizim mutfağımızda birçok yemekte özellikle de salataların vazgeçilmez parçasıdır maydanoz. Mis gibi maydanoz ile süslenmiş bir salataya kimse hayır diyemez sanırım. Tabii hamilelikte de normalde de aslında her konuda aşırıya kaçmamak gerekir.
Maydanozu ne yalan söyleyeyim ben de çok severim. Salatalarda dolmada çeşitli yemeklere de çok yakıştığını gizleyemem. Ama hamilelikte aşırı kaçımı zararlı olabiliyor. Oldukça fazla mineral ve vitamin olsa da maydanozda rahimde kasılmalara hatta ilk 3 ay içinde düşüğe de sebep olabiliyor. Ben hamile kaldığım ilk zamanlarda maydanoz hakkında bu türden bir etkiye sahip olduğunu bilmiyordum ta ki sağolsun Beyza adminim söyleyene kadar. Sağolsun o beni bu konuda uyardı. Maydanozun ilk 3 ay içinde tüketilmesi dahilinde düşüğe sebep olduğunu öğrenmiştim ve sizlere de bu uyarıyı genel olarak belirtmek istiyorum.
Aslında uzmanlar ölçülü tüketilmesi gerektiğini söylerler ama siz yine de bence tedbiri ele almanızda fayda var. Tabii özellikle de gebeliğinizde düşük tehlikesi bulunuyorsa hiç yememek daha doğru olur. Benim de hamileliğimin ilk 3 ayında düşük tehlikesi olduğundan hele bir de ikiz gebelik olduğundan dolayı iki katı dikkatle davranmam gerekiyordu. Düşük tehlikeniz geçtikten sonra mutlaka az miktarda da olsa bu vitamin mineral deposu bitkiyi ölçülü şekilde tüketmek gerekiyor hanımlar. İçinde neler var neler maydanozun.
Maydanozda A, C vitamini bol bir kere. Fosfor, demir kükürt, sindirimi kolaylaştırır, böbrek çalıştırır, ödem attırır. Anne sütünü artırıcı bir rolü de vardır. Maydonozda ayrıca düşüğe sebep olan kasılmalara sebep olabilen apiol ve beta bisabolene denen maddeler vardır. Ayrıca bu maddeler yine kan damarlarını genişleten ve ateş düşürücü etkisi de bulunmaktadır. Özellikle eğer ki düşük tehlikeniz yoksa hamilelikte oluşabilecek ödemleri şişlikleri gidermeye de yardımcı olur. K vitamini de bol bulunan maydanozda hem sizin hem bebeğinizin kemiklerini geliştirici güçlü etki vardır. Gebelikte anemi yaşayanlar demir bakımından zengin olan maydanozu tüketebilirler. Ayrıca maydanozda bulunan önemli bir vitamin olan folik asit nedeniyle bebeğin omurilik ve beyin gelişiminde oluşabilecek anomali durumlarından bebeğin korunmasını sağlar.
Dediğim gibi maydanoz aslında hiç bir yan etkiye sahip olmasa bile hamilelikte rahim kasılmalarına düşüğe sebep olabilir. Yine de bu durumlar kişiden kişiye değişebildiği için doktorunuza danışarak hareket etmekte fayda var. Hamilelikte normal hayatımızdan daha hassas olduğumuzu düşünürsek aslında yapmamız gereken şeyleri de iki kez düşünmeliyiz. Sonuçta bebeğiniz sizden en ufak şekilde dahi etkileneceği için buna göre hareket etmekte fayda var.
Maydanozu ne yalan söyleyeyim ben de çok severim. Salatalarda dolmada çeşitli yemeklere de çok yakıştığını gizleyemem. Ama hamilelikte aşırı kaçımı zararlı olabiliyor. Oldukça fazla mineral ve vitamin olsa da maydanozda rahimde kasılmalara hatta ilk 3 ay içinde düşüğe de sebep olabiliyor. Ben hamile kaldığım ilk zamanlarda maydanoz hakkında bu türden bir etkiye sahip olduğunu bilmiyordum ta ki sağolsun Beyza adminim söyleyene kadar. Sağolsun o beni bu konuda uyardı. Maydanozun ilk 3 ay içinde tüketilmesi dahilinde düşüğe sebep olduğunu öğrenmiştim ve sizlere de bu uyarıyı genel olarak belirtmek istiyorum.
Aslında uzmanlar ölçülü tüketilmesi gerektiğini söylerler ama siz yine de bence tedbiri ele almanızda fayda var. Tabii özellikle de gebeliğinizde düşük tehlikesi bulunuyorsa hiç yememek daha doğru olur. Benim de hamileliğimin ilk 3 ayında düşük tehlikesi olduğundan hele bir de ikiz gebelik olduğundan dolayı iki katı dikkatle davranmam gerekiyordu. Düşük tehlikeniz geçtikten sonra mutlaka az miktarda da olsa bu vitamin mineral deposu bitkiyi ölçülü şekilde tüketmek gerekiyor hanımlar. İçinde neler var neler maydanozun.
Maydanozda A, C vitamini bol bir kere. Fosfor, demir kükürt, sindirimi kolaylaştırır, böbrek çalıştırır, ödem attırır. Anne sütünü artırıcı bir rolü de vardır. Maydonozda ayrıca düşüğe sebep olan kasılmalara sebep olabilen apiol ve beta bisabolene denen maddeler vardır. Ayrıca bu maddeler yine kan damarlarını genişleten ve ateş düşürücü etkisi de bulunmaktadır. Özellikle eğer ki düşük tehlikeniz yoksa hamilelikte oluşabilecek ödemleri şişlikleri gidermeye de yardımcı olur. K vitamini de bol bulunan maydanozda hem sizin hem bebeğinizin kemiklerini geliştirici güçlü etki vardır. Gebelikte anemi yaşayanlar demir bakımından zengin olan maydanozu tüketebilirler. Ayrıca maydanozda bulunan önemli bir vitamin olan folik asit nedeniyle bebeğin omurilik ve beyin gelişiminde oluşabilecek anomali durumlarından bebeğin korunmasını sağlar.
Dediğim gibi maydanoz aslında hiç bir yan etkiye sahip olmasa bile hamilelikte rahim kasılmalarına düşüğe sebep olabilir. Yine de bu durumlar kişiden kişiye değişebildiği için doktorunuza danışarak hareket etmekte fayda var. Hamilelikte normal hayatımızdan daha hassas olduğumuzu düşünürsek aslında yapmamız gereken şeyleri de iki kez düşünmeliyiz. Sonuçta bebeğiniz sizden en ufak şekilde dahi etkileneceği için buna göre hareket etmekte fayda var.