Hamilelikte el uyuşması nasıl geçer neler yapabilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sevgimden66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sevgimden66

Forum Okuru
Hamilelikte el uyuşması nasıl geçer neler yapabilirim?

Hamilelikte el uyuşması melek kadınlar kulübü hamilelikte el uyuşması nasıl geçer forum'da.​

Arkadaşlar 33 haftalık hamileyim ellerimde sanki yattıktan sonra uyuşma başlıyor. Gündüz de oluyor mu bilmiyorum ama oluyorsa da herhalde iş güçten farketmiyor olabilirim. Gece de yatınca kendimi dinliyorum herhalde uyuşmayı daha fazla hissediyorum. Hamilelikte el uyuşması nasıl geçer önemli bir sorun mu?

Merhabalar
Özellikle hamileliğin ikinci yarısından sonra el uyuşukluğu görülebilen bir durumdur. Bu uyuşukluk durumu ellerde parmaklarda bazen de bileklerden kollara doğru uzanabilir. Hamilelikle birlikte artan ödem kemikler arasına basınç uygulayarak sinirlerin sıkışmasına sebep olabilir. Buna da karpal tünel sendromu denir. Aslında doğuma bağlı gelişebilir doğumdan sonra kendiliğinden geçer. Peki hamilelikte el uyuşması nasıl geçer?

Doktorunuz muayene ve tetkiklerden sonra tedavi yöntemini belirler. Gerekirse bileklik veya atel takılabilir. Bileklerinize nazikçe masaj yapılabilir. Özellikle yorucu işler yapıyorsaniz onlardan kaçının. Çok telefonla ilgilenmek ya da ağır işler yapmak gibi. Yine parmak germe hareket ve egzersizleri yapabilirsiniz. Dilerseniz aşağıdaki yazımızdan "gebelikte el ve ayak uyuşmasının nedenleri" yazımızı detaylı bir şekilde linkten inceleyebilirsiniz.

Geri