Hamilelikte bele neden sancı vurur sizce?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Benim hikayem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

Benim hikayem

Forum Okuru
Hamilelikte bele neden sancı vurur sizce?

Hamilelikte bele vuran sancı melek kadınlar kulübü hamilelikte bele vuran sancı doğum belirtisi mi forumda.​

Kızlar benim dün geceden beri belime aşırı bir sancı giriyor bu neden olabilir bilginiz var mı? Hamilelikte bele vuran sancı doğum belirtisi olabilir mi? Uyuyamadım o kadar sancım oldu ki? Şuan 38. Haftamdayim sizde de böyle sonlara doğru sancılar oldu mu?

Merhabalar
Hamilelikte hormonların artışına bağlı olarak ya da doguma her geçen gün yaklaştıkça vücutta bazı değişimler de söz konusu olabilir. Hamilelikte bele vuran sancının sebeplerinden biri doğuma yaklastikca yüksek relaksin seviyesi eklem ve iskelet sisteminin gevşemesidir. Büyüyen rahim büyüyen karın ve bebeğin iyice doğum pozisyonu için aşağı doğru inmesi baskıyı artırır. Bel sancısını azaltmak için rahat bir yerde yatmak ve dinlenmek fazla kilo almamaya özen göstermek gerekir. D vitamini ve kalsiyum yeterli şekilde almak gerekir. Uzun süre ayakta kalmak da bel ağrıları ve sancıları artırır. "Normal doğum belirtileri" nelerdir dilerseniz inceleyebilirsiniz.