Uzman SühaN
Administrator
Hamileler Maydanoz Yiyebilirmi ?
hamilelikte maydanoz yemek zararlımıdır,gebelikte maydanoz yemek zararlımıdır,hamilelikte maydanoz yenirmi,gebelikte maydanoz yenirmi,gebelikte zararlı yiyecekler hakkında bilgiler
Marul, domates, havuç, maydanoz ve salatalıktan oluşmuş lezzetli bir salata hem hamilelik döneminde hem de hamilelik sonrasında iyi bir besin kaynağı.
Hergün yenen bu karışım; sizi kalp, kanser ve şeker hastalığı riskinden korur.
Maydanoz; bir demir deposudur. Demir ise hamilelik öncesi ve sonrası vücut için en gerekli maddedir. A ve C vitamini ile kükürt, fosfos ve mangan elementleri deposu olan maydanoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor. Genellikle taze yenmesi önerilir. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar. Salata hamilelik döneminde iyice yıkanmış olarak tüketilmelidir.
Prof.Dr.İbrahim SARAÇOĞLU:Hamilelikte maydanozun Ne kadarı sağlıklı ne kadarı zararlı bilmek gerekir.Anne adayları'nın maydanozu ne kadar tüketmeleri gerekir.
Hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketirken ölçülü olmak gerekir, eğer düşük tehlikesi var ise, hamilelik boyunca maydanozdan tamamen uzak durulmalıdır.
Bunun sebebi ise, maydanozun yapraklarında bulunan apiol ve beta-bisabolene maddelerinin düşük yaptırma (abortifacient) özelliğinin olmasıdır. Apiol, aynı zamanda kan damarlarını genişletici (vasodilator) ve ateş düşürücü (antipyretic) özelliğine de sahiptir.
Marul, domates, havuç, maydanoz ve salatalıktan oluşmuş lezzetli bir salata hem hamilelik döneminde hem de hamilelik sonrasında iyi bir besin kaynağı.
Hergün yenen bu karışım; sizi kalp, kanser ve şeker hastalığı riskinden korur.
Maydanoz; bir demir deposudur. Demir ise hamilelik öncesi ve sonrası vücut için en gerekli maddedir. A ve C vitamini ile kükürt, fosfos ve mangan elementleri deposu olan maydanoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor. Genellikle taze yenmesi önerilir. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar. Salata hamilelik döneminde iyice yıkanmış olarak tüketilmelidir.
Prof.Dr.İbrahim SARAÇOĞLU:Hamilelikte maydanozun Ne kadarı sağlıklı ne kadarı zararlı bilmek gerekir.Anne adayları'nın maydanozu ne kadar tüketmeleri gerekir.
Hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketirken ölçülü olmak gerekir, eğer düşük tehlikesi var ise, hamilelik boyunca maydanozdan tamamen uzak durulmalıdır.
Bunun sebebi ise, maydanozun yapraklarında bulunan apiol ve beta-bisabolene maddelerinin düşük yaptırma (abortifacient) özelliğinin olmasıdır. Apiol, aynı zamanda kan damarlarını genişletici (vasodilator) ve ateş düşürücü (antipyretic) özelliğine de sahiptir.