Hamileler hamilelik boyunca neler yemeli?

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Hamileler hamilelik boyunca neler yemeli?
hamilelikte hangi meyveler yenmeli hamileler ne yemeli hamilelikte neler yenmeli neler yemeli ne
Anne adaylarının hamilelik süreci çok önemli olduğu için yediklerine içtiklerine dikkat etmeleri gerekiyor.Bol bol meyveden sebzeden ve hayvansal yiyecekleri tüketmeleri gerekiyor.Ben şahsen bol bol meyve yiyordum.Melek anne adayları lütfen dikkate alınız bu yazılanları.Buyrunuz.


Bebeğin beyin içi gelişimiyle ilgili bazı hastalık ve sakatlıkları önlediğinden hamilelere rutin olarak folik asit vitamini kullanmaları öneriliyor..
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Kadın ve Doğum Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başaran ''Başaran yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütünün hamilelere folik asit (B grubundan bir vitamin) ve demir vitamini gibi iki önemli ek elementi mutlaka kullanmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Günümüzde folik asit vitamininin sadece gebelik süresince değil gebelikten önceki 3 aylık dönemde de alınmasının önerildiğini anlatan Başaran şunları kaydetti:
''Bebeğin beyin içi gelişimiyle ilgili bazı hastalık ve sakatlıkları önlediğinden hamilelere rutin olarak folik asit vitamini kullanmalarını öneriyoruz. Çünkü gebelik beraberinde bebeğin gelişimiyle bazı vitamin ve minerallerin daha çok alınmasını gerektiren durum. Geçen mayıs ayında ABD'de öneriler güncellendi. Günümüzde artık gebe kalma potansiyeli olan yaş grubu tüm kadınların folik asit vitamini almaları isteniyor. Folik asit son derece önemli vitamindir.''
resim2-3333.jpg


HAMİLELİKTE KİLONUN ÖNEMİ
Gebelik haftası ilerledikçe bebeğin büyümesiyle birlikte annenin metabolik yükü ve besin ihtiyacının arttığına dikkati çeken Başaran şöyle konuştu:
''Gebelikte kilo çok önemli. Belli oranda alınması önerilmesine rağmen aşırı kilo almak ya da almamak gebelikte hastalıkların göstergesi olabiliyor. Gebelik öncesi kilosu düşük olanların 9 ay süresince 12-18 kilogram alması normal kabul edilirken normalin üzerinde daha kilolu hastalarda bu öneriler 11-15 kilogram sınırına düşüyor. Obezite gibi şişmanlık problemi görülen gebelerde ise 5-10 kilogramın aşılmaması gereklidir.''


resim3-9488.jpg

GEBELİKTE BESLENME ÖNERİLERİ
Gebelikte açlığa dayanıksızlığın söz konusu olduğundan ara öğünlerde mutlaka meyve tüketilmesinin istendiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Başaran şunları kaydetti:
''Hamileler günde 3 litre su almak zorundadırlar. Ayrıca süt ayran komposto limonata ve meyve suları tüketilmelidir. Ancak çay ve kahve önermiyoruz. Protein ihtiyacı gebenin kilosuna göre günlük 70-80 grama karşılık geliyor. Kalsiyum açısından 1 su bardağı süt alınmasını öneriyoruz. Bir yumurta kibrit kutusu kadar beyaz peynir ve ekmek önemli kahvaltıda meyve suyu veya ıhlamur da içilebilir. Ara öğünlerde genellikle porsiyon olarak meyve yatmadan önce süt veya yoğurt öneriyoruz. Akşam yemeklerinin hafifliliği hamilelerin daha rahat olmasını sağlayacaktır.''
 
hamilelikte artık herşey bebeği düşünerek yenmeli..ben öyle yapıyorum.süt mesela artık hergün içiyorum.bunlar gerçekten çok önemli bilgiler..inşallah fazla bende fazla kilo almadan bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririm:tik:
 
amin insallah bende 3 aylık hamileyim calıstığım için pekte dengeli beslenemiyorum doktorum bana folik asit vermedi zaten benlede cok ilgilenmedi hemn değiştricem yarın kontrolum var baska doktora gidicem hiç bişe onermiyo bunu ye sunu ye herseyi internetten oğrenmeye calışıyorum 😕
 
Benim ilk gebeliğimde idrar yolları enfeksiyonum vardı ve bol bol limon yiyerek enfeksiyonu yendim. Limonun da çok faydası var arada tüketilmeli.
 
Limon her derde deva olan bir ilaç olarak düşünülebilir. Limonun antioksidan özelliği vücudu birçok hastalıktan korumaktadır. Ayrıca kan basıncını düşürmesi ve bir çok kanser türüne karşı koruma kalkanı oluşturması onu çok özel yapmaktadır. Anne karnındaki bebeklerde birçok hastalığa karşı savunmasızdır. O yüzden bebek kendi savunmasını oluşturmak için, annelerini bazı besinlere yönlendirirler. Limonda bu besinlerden biridir ve bolca yemenin sağlıklı bir anneye hiçbir zararı yoktur. Ama eğer annede düşük tansiyon hastalığı varsa, limon yemesi önerilmez. Ayrıca gebeler doktorları yardımı ile besin tüketim cetveli oluşturmalıdır.
 
Geri
Üst