canım yanlış anlamada 17 tl az valla.kaç para sanmıştınki.ben 5 tane teste 35 lira verdim.fazla olsa yine verirdim çünkü çok para değil.diğer ovulasyon testlerinin fiyatlarını demekki görsen hemen alırsın o eczaneden 🙂 iyiki kullanmışım ve hamiş kaldım anlayıp.yine sen bilirsin kuzum.ben eczanemizde.com dan sipariş etmiştim.orayada bak istersen fiyatlara yine.
canım yanlış anlamada 17 tl az valla.kaç para sanmıştınki.ben 5 tane teste 35 lira verdim.fazla olsa yine verirdim çünkü çok para değil.diğer ovulasyon testlerinin fiyatlarını demekki görsen hemen alırsın o eczaneden 🙂 iyiki kullanmışım ve hamiş kaldım anlayıp.yine sen bilirsin kuzum.ben eczanemizde.com dan sipariş etmiştim.orayada bak istersen fiyatlara yine.
canım idrarla yapıyosun bu testi.içinde kullanma talimatı var ama benim kullandığım testi ben öğlen gibi yapyodum.çünkü hcg idrara anca geçiyo.idrarını bi kaç saat yapmıyosun.bi kaba yapıp sonra testin ucunu batırıyosun.eğer net iki çizgi oluşursa yumurtlama gününndesin demektir.çok heyecanlı oluyo bide 🙂
Döllenmenin gerçekleşmesi için, cinsel ilişkinin zamanlanması büyük önem taşır. Çünkü, yumurtanın ömrü sadece 24 saat; spermin kadın vücudunda canlı kalabildiği süre ise en fazla 3-4 gündür. Yumurtanın döllenebilmesi için, ovülasyon döneminde, fallop tüplerinde mutlaka sperm bulunmalıdır. Bir kadının hamile kalabileceği gün sayısı, periyod dönemi boyunca ortalama 5-6'dır. LH hormonunun sıçrama yapması, önümüzdeki 24-36 saat içerisinde Ovülasyon olacağına işaret eder.
Ovülasyon civarı (Ovülasyon günü ve bir gün öncesi) gebe kalma ihtimalinin en yüksek olduğu dönemdir. Ancak sperm ve yumurtanın canlı kalma süresi düşünüldüğünde Ovülasyona yaklaşan günler ve Ovülasyonun hemen ertesi de, gebe kalma ihtimalinin yüksek olduğu zamanlardır. Bu dönem, Östrojen hormonunun seyri izlenerek tesbit edilebilir. Ovulasyonun zamanını tespitte en çok kullanılan ve en basit olanı LH yükselmesinin (idrarda yapılan test) testpitidir.
LH (Luteinise Hormon), yumurtayı harekete geçiren hormondur. Yumurtlamadan 24 ila 36 saat öncesi LH-konsantrasyonu 10 ila 20 kat artmaktadır. OVULASYON TESTİ idrarda bulunan bu hormonu tespit etmektedir. LH'nin artması ile yumurtlama başlangıcı, yani gebe kalma süreci başlamış olmaktadır. kadınların büyük çoğunluğu bir düzen içersinde yumurtlamasına rağmen bazı kadınlar adet döneminin herhangi bir gününde yumurtlayabilir. Bu istisnayi durumu tespit edebilmek için adetin bittiğinin ertesi günden başlayarak diğer adetin başladığı güne kadar her gün bir test yapılmalıdır.
İdrarda Yapılan Ovulasyon Testi hamilelikten korunma için de kullanılabilir mi ?
Hayır. OVULASYON TESTİ sadece yumurtlama (ovulasyon)'nun 24-36 saat öncesini göstermektedir. Ancak spermler, vücudun içersinde 72 saat kadar daha yaşayabilirler. Örnek olarak : 28 günlük bir siklus olduğunu varsayarsak, yani yumurtlama 14. günde gerçekleşiyorsa, cinsel birleşme ise 11. siklus gününde yapılırsa döllenme meydana gelebilir. 1. test gününüz, 12. siklus gününüzdür. Bundan dolayı hamilelikten korunma için kullanılması sakıncalıdır.
Hangi faktörler test sonuçlarını etkiler ?
Alkol ve çoğu bilinen ilaçlar test sonuçlarını etkilemez. Ancak fazla miktarda alınan sıvı (mesela su), LH konsantrasyonunu inceltir. Bundan dolayı testten 4 saat öncesine kadar mümkünse hiç içecek alınmamalıdır.
Yanlış sonucun sebepleri ne olabilir ?
Hamileyseniz, kısa süre önce hamilelikten çıktıysanız veya menopoz dönemindeyseniz, bu yanlış sonuç almanıza sebep olabilir. Aynısı, şayet gebe kalmak için tedavi görüyorsanız ve buna bağlı LH (Luteinise Hormon) veya hCG (Humanes Chorion Gonadotropin) arttırıcı ilaç alıyorsanız da geçerlidir bu konuyla ilgili olarak önce hekiminize sorunuz. Clomifen ihtiva eden ilaçlar sonucu etkilemez, ancak siklus süresini etkileyebilirler. Bunun sonucunda bir paket daha alıp kullanmanız gerekebilir.
Yakın zaman önce korunma haplarını bıraktım. Test sonuçlarına etkili olabilir mi?
Korunma haplarını veya başka bir hormonal korunma metodlarını bıraktıktan sonra, regl döneminin normale dönmesi birkaç gün alabilir. Bundan dolayı 2 dönem, siklusun normale dönmesini bekleyip, daha sonra test'e başlamanız daha mantıklı olur. Bunun avantajı, doğal siklus süresini öğrenmeniz ve ilk test gününüzü daha kesin belirlemenizdir.
Aşağıdaki tabloda teste başlamanız için en uygun günleri regl uzunluğunuza göre tespit edebilirsiniz. ÖR: Tabloya göre Siklus uzunluğu 21 gün süren birinin teste başlaması gereken zaman adetin 5 günüdür.
REGL DÖNGÜSÜ TESTE BAŞLAYACAĞINIZ GÜN 21 GÜN ................ 5 GÜN 22 GÜN ................ 6 GÜN 23 GÜN ................ 7 GÜN 24 GÜN ................ 8 GÜN 25 GÜN ................ 9 GÜN 26 GÜN ................ 10 GÜN 27 GÜN ................ 11 GÜN 28 GÜN ................ 12 GÜN 29 GÜN ................ 13 GÜN 30 GÜN ................ 14 GÜN 31 GÜN ................ 15 GÜN 32 GÜN ................ 16 GÜN 33 GÜN ................ 17 GÜN 34 GÜN ................ 18 GÜN 35 GÜN ................ 19 GÜN 36 GÜN ................ 20 GÜN 37 GÜN ................ 21 GÜN 38 GÜN ................ 22 GÜN 39 GÜN ................ 23 GÜN 40 GÜN ................ 24 GÜN
TESTİN UYGULANMASI
1.Testi asla sabah idrarınızla YAPMAYINIZ. Testi yapmadan 4 saat önce aşırı sıvı tüketmekden kaçınınız. 2. Temiz bir kaba aldığınız idrara max seviyesine kadar çubuğu batırınız. 5 sn çubuğu idrar içinde tuttukdan sonra çıkarıp düz bir zemine bırakınız. 3. Bir kaç dakika içinde test sonucunu okuyunuz. 5 dk sonraki sonuçları dikkate almayınız. 4. Sonuç negatif (tek çizgi) ise ertesi gün aynı saatte testi tekrarlayınız. 5. Sonuç pozitif ise (çift çizgi) 24-48 saat içinde yumurtlamanız gerçekleşecek demektir. gebe kalabilmek için ilişkiye en uygun zamandır.
selam kıslar. nisancım iki çizig eşit olana kadar yapıyosun testi o zaman pozitif sayılıyo. ben bugün muayne oldum 4 5 tane yumurtam varmış 3 4 tane çatlamış adet gecikmesini beklicem hayırlı olsun
selam kıslar. nisancım iki çizig eşit olana kadar yapıyosun testi o zaman pozitif sayılıyo. ben bugün muayne oldum 4 5 tane yumurtam varmış 3 4 tane çatlamış adet gecikmesini beklicem hayırlı olsun