Verimliliğin en yüksek olduğu dönem, kadının yumurtlama gününe en yakın olan 3-4 günlük dönemdir. 28 günde bir adet gören bir bayanda adetin ilk gününden ilk gününe 28 günlük süreci olan bir bayanda yumurtlama günü adetin 14. günüdür.14. güne yakın olan 10 ile 14. günler arasında gebelik şansının en yüksek olduğu süreçtir. Ama siklusun uzunluğuna göre bu kadından kadına değişken bir süreç.. Mesela şöyle bir örnek verelim:30 günde bir adet gören hastada yumurtlama günü 16. güne kayar. Veya 26 günde bir adet gören bir hastada yumurltama dönemi 12. güne kayar.Bunu hesaplayabilmesi için çok basit bir yöntem var. Adetin ilk gününden ilk güne olan süreci bulup rakamsal olarak bundan 14 rakamını çıkararak yumurtlama gününü hesaplayabiliriz.Ama tabiiki yumurtlamanın bir tam günü olacağının da bir garantisi yok. Dolayısıyla bug üne yakın olan son 4 günlük aşamada yani 10 ile 14. gün arasında en sık cinsel ilişkinin yapılabilmesi gereken süreç gebeliği yakalayabilmek açısından.
Bebek sahibi olmak isteyen çiftlere ortalama haftada iki kez cinsel ilişki önerilir. 3 veya 3ten daha fazla ilişkiye giren çiftlerde elbetteki gebelik şansı daha yüksektir. Çünkü kadının en verimli olduğu süreçten daha fazla yararlanımları söz konusudur. Buna karşılık haftada 1 veya daha az cinsel ilişkiye giren çiftlerde gebe kalabilirlik süresi uzamaktadır paralel olarak. Dolayısıyla düzenli, aktif, haftada 2 kere cinsel ilişki öneriyoruz.
kesinlikle kullanılmamalı diyo ilaç için kategorisi C tabiki iyi yöndende bakmak lazım başıma gelene ya ilacın hepsini bitirmiş olsaydım daha kötüydü belki şimdi bir umut var 3 taneyi bile almam önemliymiş
canim korkma okadar sen yeni fark etmissin bide zaten sen ilaci aldigin donemlerde bebisin yeni yerlesiyormus ayyyyy bak ne guzel hamisin uzulme insallah hic bir sey olmamistir ki olmazda olsaydi kanda yukselmezdi canim bence bisey yoktur sen rahat olki sonucuinda rahat gelsin tebrik ederim canim allahim saglik sifa versin ve sag selim kucagina almayi nasip etsin canim dualarim seninle esin nededi canim sevindimi hamisligine
Eşim aylarca kendi korundu bu ay tam ikna etmiştim güzel güzel dikkat etmiyodu önemli günlerde dikkat etti sonra önemli günler geçti birkaç korunmayı yine bıraktı derken bir umut vardı içimde oda kantestiyle suya düşmüştü inanamıyorum ALLAH ol dedimmi oluyor herzaman ona inanırdım yoktan varediyo rabbim inşallah bebeğimi aklı başı yerinde eli ayağı düzgün sağlıklı hayırlı bir evlat olarak verir canım ALLAHIM amin.
canim korkma okadar sen yeni fark etmissin bide zaten sen ilaci aldigin donemlerde bebisin yeni yerlesiyormus ayyyyy bak ne guzel hamisin uzulme insallah hic bir sey olmamistir ki olmazda olsaydi kanda yukselmezdi canim bence bisey yoktur sen rahat olki sonucuinda rahat gelsin tebrik ederim canim allahim saglik sifa versin ve sag selim kucagina almayi nasip etsin canim dualarim seninle esin nededi canim sevindimi hamisligine
Malesef sevinmedi az önce yazacaktım unuttum ama o diğerlerinede öyle yaptı nasıl bakıcaz devir kötü işten çıkarsam her istediğini alamazsak nasıl bakarız diyo yani ama ben takmıyorum bebek nasbiyle gelir inşallah belki işyerinde mertebesi yükselir duaların içinde ALLAH razı olsun amin canım inşallah herzaman duvanı eksik etmezsen her aklına geldiğinde sevinirim adım Serçin bu arada gerçek ismim bu canım bana ismimle duva et
Bakalım hayırlısıyla devam edecekmi neolcak daha çok erken tabii bebek görünene kadar yürek ayakta göründükten sonrada biraz rahatlasakda 9 ay kolay bir süreç değil.
Malesef sevinmedi az önce yazacaktım unuttum ama o diğerlerinede öyle yaptı nasıl bakıcaz devir kötü işten çıkarsam her istediğini alamazsak nasıl bakarız diyo yani ama ben takmıyorum bebek nasbiyle gelir inşallah belki işyerinde mertebesi yükselir duaların içinde ALLAH razı olsun amin canım inşallah herzaman duvanı eksik etmezsen her aklına geldiğinde sevinirim adım Serçin bu arada gerçek ismim bu canım bana ismimle duva et
canim bazi ozel konulari bana ozelden mesaj gonder burda verme istersen tamam canim sana hep dua edicem allahim her daim yaninda olsun yar yardimcin olsun yarin kandil canim yarinda dua edicem bilesin sende kafana takma canim rabbim herseyin bilen goren ve yaradan mevlam seninde bebegiyinde esiyinde riskini ve gelecegini bilendir o ne yaparsa ne verirse sukur et canim c c allah istemis vermis bak ne guzel hic uzulme rahat ol o ilcida sadece 3 tane almissin ve bilmeyerek bence bisey olmaz rahat ol canim sende bana dua et yarinda et canim benimde
gelsin bu ara yumurtlama gunlerime girdim calisiyoruz bakalim benimde cok duaya ihtiyacim var bu ara tatlim.