ya kızlar bi de bişey soracağım:kan tahlili adet günü geçmemiş olsa bile kesin sonucu verir di mi,idrar tahlili gibi yanılma payı yok yani,büyüklerimiz kan tahlilini falan bilmediği için bana işte adetin daha yeni geçmiş tahlil doğru çıkmamış olabilr falan diyorlar, benim de kulağıma su kaçırıyorlar,öyle bişey olmaz di mi
Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu Folik asit kullanımının hem anne hem de bebek açısından yararları olduğu iddia edilmektedir. Ancak kesin bir kanıt bulunmamaktadır. Buna karşın tüm dünyada uzmanlar folik asidi anne adaylarına önermektedir. Anne açısından plasenta dekolmanı ve gebelik yüksek tansiyonunu önlediği iddia edilmektedir. Ayrıca çok yetersiz beslenenlerde folik asit yetersizliğine bağlı megalablastik anemi görülebilir. Bu hastalık çok nadir olarak görülen bir kansızlık çeşididir. Bu hastalığın kliniğinde iştahsızlık, bulantı ve kusma görülebilir. Folik asidin bunu da önlediği düşünülmektedir. Bu sebeple gerek hamilelik öncesinde, gerekse hamilelik sürecinde folik asit önerilmektedir. Bebeğin fiziksel gelişimi açısından da son derece yararlıdır. Ancak zeka gelişimi konusunda pozitif bir etkisi olduğu yönünde söylenenlerin aksine bir bulgu bulunmamaktadır.
ya kızlar bi de bişey soracağım:kan tahlili adet günü geçmemiş olsa bile kesin sonucu verir di mi,idrar tahlili gibi yanılma payı yok yani,büyüklerimiz kan tahlilini falan bilmediği için bana işte adetin daha yeni geçmiş tahlil doğru çıkmamış olabilr falan diyorlar, benim de kulağıma su kaçırıyorlar,öyle bişey olmaz di mi
canım kan tahlılı kesın sonuçtur sen süphelı ılıskıden hemen sonra gıdıp yaptırsan belki o zaman daha kanda da çıkmamıs olabılır dıcem ama senın adet gününe çok yakın