Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Kızlar ilk gebelikte kurtaj olmak daha sonradan hamile kalmayı engeller mi ? Arkadaşım çok korkuyoda ??? Ilk bebeğini aldırmak zorunda kalmış şimdi hamile kalmak istiyoo ama olmuyo sizce bi alakası var mı ?

bende kürtaj oldum cnm aynı şeyleri bende düşünmüyo değilim açıkcası bir dr u dinlemiştim tv de kürtajla rahim zarının inceldiğini sölemişti bebek oluşunca tutunması zor oluyomuş dinlenmesi gerekiyomuş döllenmesinden sonraki haftalarda cnm umarım yardımcı olabilmişimdir ama bence konuşabileceği bir dr a danışsa daha iyi olurr

Benim bldigim kadariyla kurtaj basarili yapilirsa bir problem olmuyormus,bu da bebegin kurtajla alindigi zamana yani haftaya bagli oluyormus,ne kadar erken alinirsa o kadar rahat alinacagi icin rahime zarar verme ihtimali dusukmus.Ayrica kurtajdan sonra cok az ihtimalde olsa rahimde yapisma olabilirmis.Her ihtimale karsi doktor muayenesinden gecmek en iyisi.Benim arkadasimda ikicinci bebegini aldirmisti sonra bir kizi oldu.Kulaktan dolma bilgilerle bir yere varamayiz kesin cozum doktora gitmek.Bazen rahim tabakasida kazindigi icin rahimde inceleniliyormus.